Tàrrega reprova el bisbe de Solsona per relacionar l'absència de la figura paterna i l'orientació sexual de les persones

ACN Tàrrega.-L'Ajuntament de Tàrrega ha expressat el rebuig "ferm" a les afirmacions del bisbe de Solsona, Xavier Novell, en què planteja una relació directa entre l'absència de la figura paterna i l'orientació sexual dels adolescents, segons es desprèn de la seva glossa publicada el passat diumenge 21 de maig. El rebuig institucional ha comptat amb l'acord unànime de tots els grups municipals, CiU, CUP, ERC, PSC i CdT. L'Ajuntament de Tàrrega ha reprovat de forma "rotunda" les paraules de Novell, que són "del tot desafortunades i allunyades de la realitat" i constitueixen "un greuge" vers les famílies monoparentals i els drets de les persones LGTBI.

Des del punt de vista dels grups municipals de l'Ajuntament de Tàrrega, referir-se a l'orientació sexual de les persones com a confusió, com ho ha fet el bisbe de Solsona, "atempta directament" contra la normalització de la diversitat sexual i contra l'equiparació dels drets de les persones LGTBI a la societat. L'Ajuntament de Tàrrega també subratlla que aquest és un municipi "obert, integrador, clarament posicionat a favor de la plena igualtat de les persones" i recorda que s'hi ha impulsat diverses campanyes contra l'homofòbia. Per tot plegat l'Ajuntament ha instat el bisbe Xavier Novell a "reflexionar" sobre la realitat de la societat actual i a "rectificar" les seves afirmacions.

Anar al contingut