Pla general del carrer Urgell de Tàrrega, un cop finalitzades les obres de renovació que hi ha dut a terme el consistori. Imatge del 22 de maig del …
Pla general del carrer Urgell de Tàrrega, un cop finalitzades les obres de renovació que hi ha dut a terme el consistori. Imatge del 22 de maig del 2017. (Horitzontal)

Tàrrega reobre aquest dimarts el carrer Urgell un cop finalitzades les obres de renovació

Actualitzat

ACN Tàrrega.-L'Ajuntament de Tàrrega reobrirà aquest dimarts al trànsit el carrer Urgell, un cop finalitzades les obres de reforma del tram comprès entre la plaça Urgell i el carrer Sant Joan. Tot i que els treballs van finalitzar fa uns dies, el consistori va optar per mantenir tancat el vial a l'espera que es consolidés el paviment. El segment reurbanitzat llueix nova fesomia caracteritzada per una plataforma única a tot l'ample del carrer, amb supressió de les voreres i millor accessibilitat. En total, s'han renovat 840 metres quadrats l'espai públic en una dels principals artèries del nucli històric de Tàrrega. A més, el carrer Urgell estrenarà la remodelació aplicant noves mesures de mobilitat, les quals fixen prioritat de pas per als vianants i una velocitat màxima de 20 km\/h per als vehicles atenent a criteris de pacificació del trànsit. També s'han eliminat les tres places d'aparcament que estaven situades vora la cruïlla del carrer del Castell.

La reurbanització ha estat integral intervenint també al subsòl, on s'han instal·lat noves xarxes de clavegueram i subministrament d'aigua, serveis bàsics que es trobaven força malmesos pel pas del temps. A la superfície, l'antic ferm ha estat substituït per un enllosat de llambordes de formigó. Tot i que el carrer es reobre dimarts, en els propers dies s'instal·laran sis jardineres més. Els treballs de millora del carrer Urgell han suposat una inversió de 120.758 euros, dels quals el Pla d'Acció Local de la Diputació de Lleida n'ha sufragat un 70%. La resta, s'ha finançat entre el consistori (20%) i els veïns (10%) mitjançant contribucions especials. Després de tres mesos d'obres, la reobertura del carrer Urgell facilitarà altre cop la mobilitat dins el nucli antic ja que el vial és una de les principals vies d'accés a la plaça Major. Tot i això, s'ha de recordar que a la plaça Major s'aplica des de fa uns dies la prohibició d'estacionament de vehicles a excepció dels de persones amb discapacitat i usos de càrrega i descàrrega.

Anar al contingut