Pla mig on es pot veure el nou model d'enllumenat led a la plaça el Carme de Tàrrega, el novembre de 2017. (Horitzontal)
Pla mig on es pot veure el nou model d'enllumenat led a la plaça el Carme de Tàrrega, el novembre de 2017. (Horitzontal)

Tàrrega renova l'enllumenat de la plaça del Carme amb bombetes LED i preveu un estalvi d'un 80%

ACN Tàrrega.-L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat els treballs de renovació de l'enllumenat públic situat a la cèntrica plaça del Carme. Operaris de la Regidoria de Serveis Municipals procedeixen a substituir les antigues lluminàries d'halogenur metàl·lic per noves bombetes de tecnologia LED. Amb aquesta acció d'eficiència energètica, la capital de l'Urgell s'estalviarà un 80% de despesa en el rebut de la llum. En total se substitueixen 29 punts de llum al llarg del perímetre de la plaça del Carme, amb una inversió de 28.000 euros. Tot i consumir menys, els nous fanals proporcionen la mateixa llum. Al mateix temps, la tecnologia LED és més respectuosa amb el medi ambient. En aquest sentit, el projecte s'engloba dins el Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) al qual es va adherir el consistori amb el compromís de reduir un 20% les emissions contaminants abans de l'any 2020.

La intervenció també suposa una renovació estètica ja que les noves bombetes LED llueixen una carcassa de disseny modern, si bé es conserven els característics suports de forja. La millora de l'enllumenat públic en aquest espai es completarà els propers dies amb la instal·lació d'unes altres 23 noves lluminàries a la part central de la plaça, on actualment es pateix dèficit d'il·luminació. Altres intervencions recents de la Regidoria de Serveis Municipals a la plaça del Carme han estat la restauració de la Font del Pati (monument que també ha recuperat la seva il·luminació nocturna de colors); la substitució de rajoles malmeses al ferm; l'arranjament de les escales que comuniquen amb el carrer del Carme.

Anar al contingut