Daniel Agudo, professor de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, amb responsables del Galacticat, davant de desenes d'e…
Daniel Agudo, professor de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, amb responsables del Galacticat, davant de desenes d'escolars als Cinemes Majèstic de Tàrrega. Imatge del 7 de juny del 2018. (Horitzontal)

Tàrrega obre el Galacticat 2018 amb una conferència adreçada a escolars sobre la producció cinematogràfica

Actualitzat

ACN Tàrrega.-La 5a edició del Galacticat-Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent ja està en marxa. La primera activitat del certamen ha estat la conferència titulada 'Els oficis del cinema', a càrrec de Daniel Agudo, professor de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). El Galacticat 2018, que es desenvolupa a Tàrrega fins diumenge, ha programat més de dinou hores de cinema gratuït en format curtmetratge i vuit llargmetratges internacionals que han tingut bona acollida en festivals. En concret, tres de les vuit de les pel·lícules que es projectaran són estrenes absolutes a l'Estat, i altres cinc només s'han pogut veure als festivals de Sitges i Gijón. A més, el certamen, organitzat pel Circuit Urgellenc i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega, recupera tres clàssics del cinema de terror dels anys 80: 'Pesadilla en Elm Street', 'El Resplandor' i 'El Ente', que es podran gaudir en pantalla gran de manera gratuïta. Un altre dels reclams de la programació serà l'estrena conjunta amb les millors sales del país de l'esperada nova pel·lícula de Juan Antonio Bayona, 'Jurassic World 2: El reino caído'.

L'acte que ha donat el tret de sortida al Galacticat 2018, celebrat a Cinemes Majèstic, ha comptat amb l'assistència d'uns 200 escolars de Tàrrega, Mollerussa i Lleida. Daniel Agudo ha acostat als joves l'entrellat de la producció cinematogràfica, des de les fases inicials de producció i guió fins al rodatge i la distribució. Com a exemple, s'ha servit d'algunes escenes de la mítica pel·lícula 'Tiburón' (1975) d'Steven Spielberg. Altrament, aquest dijous al vespre s'inaugurarà a la Sala Marsà de la Casa de Cultura l'exposició 'Cine, papel y tijeras', de Fernando Mircala, creador basc que s'inspira en la iconografia de pel·lícules memorables de la història del cinema. La mostra, exhibida al Festival de Sant Sebastià, recorda també films espanyols que destacaren pel disseny dels seus cartells.Altres cites del Galacticat 2018, que es desenvoluparan als Cinemes Majèstic, seran el lliurament divendres al vespre de premis del 2n Galacticurt, acte en què també s'estrenarà la pel·lícula KNUCKLEBALL de Michael Peterson. El dissabte al vespre tindrà lloc la 2a edició del Survival Zombie, joc de rol inspirat en la sèrie 'V'. Finalment, l'acte de cloenda tindrà lloc diumenge amb el concert de la Cobla Tàrrega en què interpretarà un repertori de bandes sonores de cinema, adaptades als instruments característics de la sardana. Posteriorment, es farà un berenar-sopar solidari a favor de l'Associació Alba.

Anar al contingut