Segons l'Ajuntament, en el cartell es banalitza la figura de la dona i el cos femení
Segons l'Ajuntament de Tàrrega, en el cartell es banalitza la figura de la dona i el cos femení
Tàrrega

Tàrrega celebrarà només un Carnaval, però l'Ajuntament retira el logotip del cartell

Acord entre el consistori i l'entitat organitzadora del Carnestoltes després de la polèmica pel cartell, en què, segons el consistori, es banalitzava la figura de la dona

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Tàrrega i l'associació Agrat han arribat a un acord per a la celebració d'un únic Carnaval a la capital de l'Urgell. La polèmica entre el consistori i aquesta entitat targarina es va desencadenar arran del cartell i el programa, que, segons l'Ajuntament, banalitzaven la figura de la dona i el cos femení.

L'equip de govern va convocar una reunió aquest dilluns a la nit per trobar una solució i no obligar la ciutat a escollir entre els dos carnavals: el que el consistori va decidir que assumiria i l'alternatiu anunciat per l'entitat després de la polèmica.

Tot i l'acord, l'Ajuntament manté la discrepància amb la temàtica i amb certs aspectes de la programació. És per això que no s'imprimirà el programa de festes i el consistori retirarà el logotip del polèmic cartell, que sí que s'imprimirà. Per consultar les activitats del Carnaval s'haurà de fer online.

Segons Agrat, però, el consistori s'ha disculpat de les "acusacions de masclisme" que havia fet a l'entitat.

El cartell de Carnestoltes de Tàrrega no és l'únic que ha despertat polèmica. A Terrassa es va censurar el cartell, on hi havia una dona despullada, només tapada amb tres mans, després de rebre crítiques de diferents partits de la ciutat.

Anar al contingut