Tarragona viu una Santa Tecla de grans castells carregats

La plaça de la Font ha vist dos 3 de 10, una torre de 8 sense folre i el 4 de 9 net, però cap s'ha pogut descarregar

RedaccióActualitzat

Un dia complicat per descarregar castell a la plaça de la Font. El primer diumenge de Santa Tecla viu una gran diada castellera, que s'ha quedat a les portes d'històrica. Tarragona ha vist 3 de 10, torres de 8 sense folre i 4 de 9 nets, però la majoria han fet llenya abans de poder cantar victòria completa.

Sigui com sigui, un cop més, s'ha demostrat el talent de la Colla Vella de Valls, dels Castellers de Vilafranca i de les colles locals, Jove de Tarragona i Xiquets de Tarragona. La diada es pot viure en directe a través d'internet. I en aquesta peça trobareu els millors vídeos i imatges de la diada.

La Colla Vella ha descarregat en primera ronda el 4 de 9 amb folre i el pilar.

 

En segona ronda, la Vella ha aconseguit carregar el 4 de 9 sense folre. Un castell que anava molt al límit i ha acabat fent llenya.

A la tercera ronda han descarregat un treballat 5 de 9 amb folre.

 

Els Castellers de Vilafranca arribaven a Santa Tecla amb una proposta ambiciosa, el 3 de 10, la torre de 8 neta i el 4 de 9 net o el 3 de 9 amb l'agulla. Seria una actuació que superaria o igualaria la de Sant Fèlix de fa dues setmanes.

A la primera ronda han carregat el 3 de 10 amb folre i manilles, que els ha caigut quan sortien els sisens.

En segona ronda han carregat la torre de 8 sense folre. El castell ha caigut just després de carregar-se.

En tercera ronda, els Verds han fet un intent desmuntat de 4 de 9 net. A la ronda de repetició han aconseguit carregar-lo, però, com si fos una maledicció d'aquesta diada, ha acabat fent llenya.

 

 

Els Xiquets de Tarragona han fet un intent desmuntat de 5 de 8 en primera ronda. L'han hagut de desmuntar quan estaven a punt de coronar-lo, però l'enxaneta i l'acotxador no ho han vist clar

En segona ronda han repetit el 5 de 8, que han aconseguit carregar.

 

En tercera ronda han descarregat el 3 de 9 amb folre, el primer que fan aquesta temporada.

 

La Jove Xiquets de Tarragona podria estrenar el 3 de 9 amb folre i l'agulla. En primera ronda ha descarregat el 5 de 9 amb folre.

I en segona ronda s'han quedat a les portes de descarregar per segon cop a la seva història el 3 de 10 amb folre i manilles. És la primera vegada que l'han carregat a la plaça de la Font.

En tercera ronda han descarregat el 4 de 9 amb folre.

 

Un casteller, ferit greu

Aquesta diada de Santa Tecla ha estat molt accidentada, i un integrant de la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha quedat ferit greu. Es tracta d'un home de 63 anys que està ingressat a l'hospital amb una probable lesió medul·lar. L'accident ha passat quan han fet llenya després d'aconseguir carregar el 3 de 10 per primera vegada a la plaça de la Font.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut