El nou Mercat Central de Tarragona
El nou Mercat Central de Tarragona
Tarragona

Tarragona recupera el Mercat Central després de 10 anys d'obres i entrebancs

L'allargament de les obres, que en un principi havien de durar tres anys, ha encarit molt el pressupost, fins als 47 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Deu anys d'obres al Mercat Central de Tarragona i deu anys venent en una carpa provisional. Després d'una dècada esperant, clients i paradistes han tornat avui a l'edifici modernista del mercat, que ha torna a obrir les portes.

Unes obres que s'han arribat a qualificar com les obres de la Sagrada Família. I és que han donat molta feina: excavacions arqueològiques, canvis per redimensionar el projecte i problemes de finançament.

El cost del mercat ha estat de 47 milions d'euros, i Tarragona no ha rebut els 8 milions que havien d'arribar de l'Estat.

La data d'inauguració s'ha ajornat fins a cinc vegades, i s'ha portat al límit la paciència dels paradistes i dels tarragonins, ja que la promesa inicial era que les obres s'enllestirien en 3 anys.

Tampoc han faltat les picabaralles amb els paradistes. Una de les més sonades, pels horaris d'obertura del nou mercat, amb un canvi important: estarà obert matí i tarda. Des de dos quarts de nou del matí fins a les nou de la nit.

El mercat ha obert amb una ocupació del 80 per cent: hi ha set parades buides i cinc locals comercials sense adjudicar.

També han tingut problemes els comerços dels voltants del mercat, alguns dels quals han acabat tancant.

S'han acabat unes obres històriques, però n'hauran de començar unes altres: les de la plaça Corsini, on hi ha el mercat, amb un pressupost de mig milió d'euros, que pagarà Foment.

El projecte només preveu una filera de bancs i torretes en una plaça a la qual, un cop acabada, tornaran els marxants.

Les obres haurien de començar el primer semestre d'aquest any.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut