Pla obert d'una noia dipositant una flor davant d'una pancarta contra la violència masclista, a l'Ajuntament de Tarragona, en record …
Pla obert d'una noia dipositant una flor davant d'una pancarta contra la violència masclista, a l'Ajuntament de Tarragona, en record d'una de les 40 dones assassinades enguany a l'Estat. Imatge del 25 de novembre de 2016. (Horitzontal)

Tarragona recorda les 40 dones mortes per violència masclista aquest any a l'Estat

ACN Tarragona.-Un centenar de persones s'han concentrat aquest divendres al migdia a la plaça de la Font de Tarragona per commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Dues agents dels Mossos d'Esquadra i un agent de la Guàrdia Urbana han estat els encarregats de llegir el manifest institucional, en què s'ha fet èmfasi en la denúncia de les violències sexuals i en la necessitat d'un canvi de valors a nivell social per eradicar qualsevol tipus de violència masclista. Durant l'acte, alumnes del cicle d'animació sociocultural de l'Institut Vidal i Barraquer han llegit els noms de les 40 dones mortes enguany a l'Estat a mans de les seves parelles o exparelles i han dipositat una flor per cadascuna d'elles a les escales de l'Ajuntament. Finalment, han escenificat un 'mannequin challenge', un fenomen viral amb el qual han volgut denunciar algunes actituds i situacions pròpies de la violència masclista.

Anar al contingut