Pla mig de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en roda de premsa per informar de la campanya de neteja intensiva amb la regidora I…
Pla mig de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en roda de premsa per informar de la campanya de neteja intensiva amb la regidora Ivana Martínez. Imatge del 27 de setembre del 2017. (Horitzontal)

Tarragona engega una campanya de neteja intensiva a tota la ciutat

Actualitzat

ACN Tarragona.-L'Ajuntament de Tarragona engegarà la setmana que ve una campanya intensiva de neteja a tota la ciutat, la tercera dels darrers anys. El dispositiu arrencarà el 3 d'octubre a la Floresta i conclourà el gener del 2019 després de recórrer "tots els racons de la ciutat", segons han detallat aquest dimecres l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i la regidora de Neteja, Ivana Martínez. La campanya preveu netejar amb aigua a pressió i escombrar de forma manual i mecànica tots els carrers i vials, la neteja intensiva de contenidors, l'arranjament de papereres i la retirada de cartells, xiclets, pintades i herbes dels carrers. El dispositiu no suposarà cap cost econòmic addicional, ja que es reorganitzaran els efectius, i garanteix la neteja ordinària que ja es porta a terme de forma diària. L'alcalde ha destacat que, amb aquest pla, el consistori fa un esforç i dona exemple, per la qual ha demanat també "coresponsabilitat" als veïns.

Els treballs es realitzaran de dimarts a divendres entre les nou del matí i dos quarts de dues de la tarda, i cada dia s'actuarà en uns sectors determinats i prèviament senyalitzats. L'objectiu és anar actuant en zones diferents de la ciutat, de forma successiva, perquè la ciutadania percebi que s'està intervenint a tot arreu. L'alcalde ha assenyalat que es mantindrà l'activitat ordinària però que es farà neteja intensiva d'espais i elements que no s'arrangen de manera habitual. "En aquest any i tres mesos de neteja intensiva no deixarem cap racó de la ciutat sense netejar", ha destacat la regidora Ivana Martínez. Ballesteros ha subratllat que el consistori també pretén "donar exemple", ja que alguns ciutadans opinen que la ciutadania està bruta i no van amb cura perquè no tenen sensació de neteja. "Som els primers que ens posem a fer neteja, fent un esforç doblat, i esperem coresponsabilitat que ens agradaria que assumissin tots els ciutadans", ha afegit. L'alcalde ha explicat que aquestes accions s'emmarquen en la lluita contra l'incivisme i la conscienciació ciutadana. "L'incivisme no va a la baixa perquè està socialment generalitzat; passa a totes les ciutats", ha lamentat. La factura de l'incivisme a Tarragona s'enfila als 1,6 MEUR anuals i, malgrat l'efecte immediat que tenen les campanyes, la gent "es torna a relaxar i creixen les dades". D'altra banda, Josep Fèlix Ballesteros ha valorat com un èxit l'ús del got reciclable durant les festes de Santa Tecla, ja que el volum de residus generats s'ha reduït en un 15% malgrat que hi hagut més assistència que mai. "Això indica que anem en bona direcció i intensificarem l'ús del got", ha garantit.

Anar al contingut