Tres músics animen els moments previs a la Crida, amb què l'alcalde convida els veïns a la festa.
Les festes tenen enguany un 30% menys de pressupost.
Tarragona

Tarragona dóna el tret de sortida a la Santa Tecla més austera dels últims anys

Les festes d'aquest any són les més austeres dels últims temps, ja que el pressupost s'ha retallat un 30%. Es mantenen, però, les activitats que tenen més tradició.

RedaccióActualitzat
L'encesa d'una eixordadora traca ha obert oficialment Santa Tecla, la Festa Major de Tarragona. Durant deu dies, centenars d'actes ompliran els carrers de la ciutat. Moltes d'aquestes activitats tenen una llarga tradició, no en va Santa Tecla és considerada Festa Tradicional d'Interès Nacional.

Les activitats amb més solera són també les que més s'han salvat de la forta retallada que ha patit enguany el pressupost de les festes, d'un 30%. Entre els sacrificats, els grans concerts familiars de la plaça de la Font o els programats en edicions anteriors a la plaça del Rei. Amb tot, el consistori ha assegurat que hi ha actes per a tots els gustos, edats i amb un ventall ampli d'opcions.

Aquest dissabte al vespre s'ha fet la Crida, el discurs en què l'alcalde convida els veïns a la festa, i l'homenatge als tarragonins que han destacat per la seva contribució a Santa Tecla i que reben els títols de Perpetuador i Teclers d'Honor.

Entre les propostes musicals programades destacat la del grup Mishima, el proper dijous dia 20 al Camp de Mart. A més, Santa Tecla 2012 serà l'espai també perquè dj's de la ciutat donin a conèixer les últimes tendències un música electrònica i avançada.

Entre les novetats, s'incorpora com a escenari l'espai Tabacalera, on es faran els concerts del DO Tarragona, i la plaça Verdaguer´, que acollirà una carpa de pagament on es traslladarà l'espai Friqui.

Completen el cartell de la festa de Santa Tecla dues jornades castelleres, exposicions, cercaviles, presentacions de curtmetratges així com la tradicional Baixada de l'Àliga, els gegants i la resta d'elements festius de la ciutat.

Anar al contingut