Cartell promocional de Tarragona Història Vivia (Foto: tarragonaturisme.cat)
Tarragona

Tarragona difon el seu passat romà amb recreacions històriques als monuments

La iniciativa Tarragona Història Viva vol treure partit al seu llegat romà per atreure més turisme. Les representacions es faran fins al setembre i hi participaran uns 200 figurants.

RedaccióActualitzat
Visitar un monument romà acompanyat d'actors que recreen els personatges que hi vivien fa dos mil anys pot fer la visita més didàctica i divertida. Aquesta és la filosofia de Tarragona Historia Viva, un programa de visites guiades amb recreacions històriques als principals monuments romans de la ciutat i que neix a partir de l'exitosa experiència del festival "Tarraco Viva".

Tots els vespres i les nits dels caps de setmana fins al 8 de setembre els visitants podran apuntar-se a aquestes singulars visites guiades i creuar-se amb alguns dels personatges típics de Tarraco. El repte d'aquestes innovadores activitats és que es prolonguin durant tot l'any. El director del festival, Magí Seritjol, ha destacat que "Tarragona és una ciutat que exemplifica la història del món occidental al llarg de, com a mínim, 2.000 anys". Per això, fins i tot, es barreja la idea d'estendre les activitats a altres espais monumentals i obrir-se a altres èpoques històriques.

Les recreacions històriques es faran en quatre monuments emblemàtics de la ciutat. El circ, l'amfiteatre, el pretori i les muralles seran l'escenari d'aquestes recreacions. Es portaran a terme per grups de reconstrucció històrica de la ciutat (Thaleia, Nemesis, Phoenix i Legio i Germanica) i mouran uns 200 figurants. A més, cada grup s'autofinançarà amb el taquillatge, que serà de 12 euros per entrada. Escenificaran en divendres i dissabtes, dia en què es faran dos sessions en català i castellà. Les representacions tindran una durada d'una hora i mitja. No solament es limitaran a explicar el monument, sinó la vida que s'hi feia.

La regidora de Comerç i Turisme, Patrícia Anton, defensa el projecte dient que "és un producte turístic i cultural fet amb tot el rigor que la nostra història es mereix, no és un espectacle fet de qualsevol manera".

Durant la presentació de la iniciativa el mes de maig passat, el director de l'Escola de Turisme de la URV, Salvador Anton, declarava que "la idea és que els turistes marxin de Tarragona amb el millor record possible perquè no només hi veuran pedra, sinó que viuran una experiència real".
Anar al contingut