Tarragona

Tarragona denuncia la desaparició d'onze quadres del catàleg de béns municipals

L'Ajuntament de Tarragona ha denunciat la desaparició d'onze quadres que formaven part del catàleg de béns municipals. Els tècnics els han trobat a faltar quan feien inventari de les obres artístiques del consistori, una tasca que feia vint anys que no duien a terme. La majoria d'obres, cinc de les quals eren de l'artista tarragoní Joan Baptista Plana, estaven repartides pels despatxos i les dependències oficials, tot i que algunes d'elles es conservaven al magatzem municipal. El consistori ha explicat que és complicat determinar quan van desaparèixer i també el seu valor.

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra esperen poder interceptar les obres i no descarten que sortissin a subhasta. Les cinc teles de Joan Baptista Plana són fàcilment identificables perquè l'Ajuntament en té fotografies, però de les sis obres restants només se'n té una descripció.

No se sap si la desaparició dels quadres és a causa dels furts o a descuits, però l'actual ajuntament ho atribueix a una manca de protecció i "deixadesa" per part d'anteriors governs. L'última revisió de l'inventari data de finals dels anys vuitanta, últim mandat socialista abans del convergent Joan Miquel Nadal.

Anar al contingut