La "mamadeta", beguda refrescant amb licor Chartreuse (web de l'Ajuntament de Tarragona)
La "mamadeta", beguda refrescant amb licor Chartreuse (web de l'Ajuntament de Tarragona)
Tarragona

Tarragona continuarà promocionant la "mamadeta", malgrat l'advertiment de Salut

Toc d'atenció del Departament de Salut a l'Ajuntament de Tarragona perquè contingui les crides a consumir alcohol durant les festes

RedaccióActualitzat

Fa quatre mesos que l'Ajuntament de Tarragona va rebre una carta en què es recomanava menys implicació de l'alcalde i regidors en campanyes festives basades en l'alcohol, arran de les queixes rebudes pel Síndic de Greuges. En concret, la promoció del licor Chartreuse com a beguda oficial de les festes o el "barrilet", un envàs de plàstic on es consumeix la beguda coneguda com "mamadeta", també amb Chartreuse. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit que no pensa canviar res.

"El que estem fent és això, promocionar les festes. No promocionem la beguda. Si algú equivoca el focus, que s'ho faci mirar. Penso continuar promocionant la ciutat perquè és la meva obligació. I no només meva, la de tot el consistori, i no defallirem."

 

El Departament de Salut també fa menció de la "begudeta", una beguda sense alcohol per als més petits durant les festes de Santa Tecla que fa quatre anys van promoure diferents entitats de la ciutat. Salut considera que incita a consumir alcohol quan siguin grans. Carme Rodríguez, responsable de Puzzle, promotora de la begudeta, s'ha mostrat sorpresa.

"Sempre fomentem que és una beguda saludable. És no alcohòlica. És apte per a tots els públics. La dirigim a tots els públics. Llavors, que se'ns hagi posat en el mateix sac... estem súper sorpresos."


Segons Mercè Bieto, subdirectora de Salut Pública, ja fa anys que avisen l'Ajuntament de Tarragona que promoure el "barrilet" i la "mamadeta" entra en contradicció amb les campanyes municipals per un consum responsable de l'alcohol.
Mercè Bieto, subdirectora Salut Pública:

"Simplement, quan surt en públic i promou el consum d'alcohol, se li recorda -també en resposta al Síndic de Greuges- que no és una actuació que va en línia dels que fa l'Ajuntament. Perquè és que l'Ajuntament programes que executa per prevenir aquest consum d'alcohol."


De moment, els organitzadors de la "begudeta" per als més petits estan valorant si continuen la iniciativa.

Anar al contingut