Josep Fèlix Ballesteros en una imatge d'arxiu
Josep Fèlix Ballesteros en una imatge d'arxiu
Tarragona

Tarragona aprova el pressupost municipal gràcies a l'abstenció del PP

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat el pressupost municipal del 2012 gràcies a l'abstenció del Partit Popular.

RedaccióActualitzat
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde pel PSC del consistori tarragoní, ha retret el vot negatiu de CiU i la seva poca visió de treball per la ciutat. A més, ha retret a Victòria Forns, portaveu del grup municipal de CiU, que no hagi pressionat la Generalitat perquè tornés els dotze milions d'euros que deu a la ciutat. Forns ha argumentat el seu vot en contra afirmant que el pressupost està segrestant el futur de la ciutat i que és "un pedaç".

Per altra banda, Ballesteros ha agraït l'abstenció del Partit Popular, que ha justificat la seva abstenció per tal de contribuir a la viabilitat de les finances municipals a curt termini. L'alcalde també ha volgut constatar que pactarà amb qui faci falta per assegurar el futur de la ciutat.

El pressupost
El pressupost del 2012 a Tarragona s'eleva fins a més de 121 milions d'euros, un 4,28% menys que el 2011. El consistori ha deixat d'ingressar set milions d'euros i les úniques partides que augmenten són les de Serveis Socials, Habitatge, Promoció Econòmica i Ocupació, Seguretat Ciutadana i Neteja Pública.

La despesa corrent s'ha reduït considerablement, sobretot en el capítol de personal, que cau un 7,55% i que suposarà la reducció de la plantilla municipal en 103 persones.
Anar al contingut