Barcelona

"Tarda Tardà": 30 anys de rock a les venes, paraula de Stone

Ahir dissabte es va emetre l'últim "Tarda Tardà" a Catalunya Ràdio, dedicat a la gira de presentació del "Born to run" de Bruce Springsteen l'any 1975

RedaccióActualitzat

La trajectòria professional de Jordi Tardà ha estat lligada a Catalunya Ràdio des d'abans del començament de les emissions regulars.

Tardà va començar a l'emissora el 3 de febrer de 1983 on, de seguida, va encarregar-se de programes musicals com "Calendari pop" o "Efemèrides musicals".

L'any 1985 comença "Tarda Tardà", un programa musical que ocupava tota la franja de tarda de l'emissora dissabtes a la tarda. Aquest any es commemorava el trentè aniversari en antena del que era el programa radiofònic més veterà d'Europa.

Precisament, l'últim programa "Tarda Tardà" es va emetre ahir, 28 de febrer, i es va dedicar a la gira de presentació del mític disc de Bruce Springsteen 'Born to run', el 1975, i en recuperava alguns fragments del concert de clausura al Tower Theatre de Filadèlfia.

Paraula de Stone

Des del "Tarda Tardà" ha acostat la música rock al públic català, en especial la dels Stones, de qui era fan i amb qui mantenia una privilegiada relació. En una entrevista al programa "El cafè de la república" de Catalunya Ràdio, Tardà explicava com el fet d'acompanyar el grup a la gira per Espanya l'any 1982 el va ajudar a superar el càncer.

D'aquella gira, Tardà recordava amb emoció com va aconseguir que Keith Richards gravés unes frases en català per al seu programa.

Un Keith Richards que, quan va saber que Tardà havia superat la malatia va afirmar que "encara podia fer miracles".

El rock a les venes

Deia Tardà que per les seves venes i la dels seus oients hi corria el rock en lloc de la sang i la cita setmanal amb el "Tarda Tardà" és per a molts seguidors com anar a missa.

I és que 30 anys de ràdio donen per a molt: va ser l'únic programa que va poder ser a l'estudi de gravació del nou disc dels U2, a Niça.

També van ser els primers a anunciar que els Beatles supervivents estaven gravant noves cançons amb una cinta amb la veu de John Lennon. Se'ls va tirar al coll mig món fins que Paul McCartney ho va confirmar.

O quan van anunciar que a Freddie Mercury li quedaven poques hores de vida. També va ser una notícia sorpresa per a molta gent, però Jordi Tardà havia estat la vigília amb un íntim amic de Mercury que l'havia estat vetllant.

Esperit col·leccionista

La seva relació personal amb grups i músics internacionals va fer que accedissin a cedir-li objectes únics per a una cada cop més extensa col·lecció.

Una col·lecció que té el reconeixement de Patrimoni Cultural de la Generalitat i que aplega més d'un milió de documents, 80.000 vinils, i objectes únics com l'últim piano que va fer servir John Lennon per enregistrar l'últim disc.

Aquest va ser el germen del seu efímer Museu del Rock, inaugurat l'any 2011 a les Arenes i que va tancar al cap d'un any.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut