Madrid

Tardà i Campuzano lamenten que la resposta de Rajoy al diàleg sigui el 155

Els diputats consideren que la carta de Puigdemont en resposta al requeriment del govern espanyol reitera l'oferta de diàleg i de buscar solucions polítiques

RedaccióActualitzat

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà considera que "l'escenari, encara que difícil, encara és propici per al diàleg, i la carta de Puigdemont ratifica aquesta voluntat de diàleg". Tardà pensa que Rajoy hauria de deixar en "stand by" el desenvolupament de l'article 155.

"La carta de Puigdemont revalida i aprofita l'oportunitat d'asseure's a parlar les parts. Hauria d'obligar al govern espanyol a replantejar-se el 155 i possibilitar un escenari de negociació bilateral, de contacte bilateral. I asseure's a parlar de tot, i discutir del que s'ha i no s'ha de parlar."

Tardà ha afegit que el president del govern, Mariano Rajoy, hauria "d'acceptar l'oferta de diàleg", perquè s'haurà de fer tard o d'hora.

"Si al final s'acabarà parlant i negociant, per què no fer-ho ara? Això és el que reclamen les societats avançades."

Sobre els resultats de l'1 d'octubre, Tardà considera que "no es pot pretendre reduir al ridícul el que va passar l'1-O", perquè, malgrat les dificultats, la participació va ser més alta que en el referèndum del Brexit.

 

 

Sobre la convocatòria d'eleccions, Tardà ha assegurat que el govern de Puigdemont no anirà a les eleccions. "El govern de Puigdemont no només és legal, sinó legítim", ja que les eleccions del 27S van ser les eleccions autonòmiques amb més participació des del 1980.

 

Carles Campuzano, portaveu del PDeCAT al Congrés dels Diputats, ha lamentat que "davant de la nova oferta de diàleg i de cerca de solucions polítiques" feta pel president Puigdemont, la resposta del govern espanyol sigui la convocatòria d'un Consell de Ministres extraordinari per "definitivament activar l'article 155" de la Constitució.  

 

Campuzano ha afegit que "les solucions polítiques semblen descartar-se per part del govern" espanyol i que això aboca a "un escenari que serà dolent per al conjunt espanyol i molt difícil a Catalunya".

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut