Tarda diumenge amb dues cares i a l'espera d'un front

La setmana s'acaba amb una mica de tot: cel tapat per núvols baixos i boires o grans clarianes. Les temperatures diürnes, poc fredes en els llocs lliures de boira. Dilluns arribarà un nou front que portarà algunes pluges poc abundants i una mica més de fred.

Actualitzat

La setmana s'acaba amb temps relativament estable, però amb perspectives de canvi imminent per l'arribada d'un nou front atlàntic. Els seus efectes no es notaran fins la matinada i bona part del dilluns.

Tot i l'estabilitat, no podem parlar de sol arreu. El dia ha començat  força ennuvolat o enterbolit a molts indrets, sobretot a punts del litoral i prelitoral, on fins i tot han aparegut els plugims. Els registres han quedat entre 1 i 6 mm, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya i les dades que ens ofereixen els col·laboradors.  Al llarg de les hores centrals del dia, les clarianes han guanyat terreny, fins i tot a la costa. En canvi, a bona part de la depressió Central i a punts del nord-est, es mantenen els bancs de boira i núvols baixos. Aquests bancs de núvols tendiran a trencar-se una mica més, però no desapareixeran del tot. Els símptomes de canvi de temps arribaran de matinada, en forma de núvols que avançaran des de ponent.

Pel que fa a les temperatures, hem tingut unes mínimes una mica més baixes a punts del Pirineu, però més altes a bona part del país degut a l'abundant nuvolositat nocturna. Les màximes seran molt similars a les de dissabte, amb valors d'entre 12 i 16 graus a molts indrets.

La dinàmica de cel tapat i amb risc de plugims es mantindrà a les Balears. Al País Valencià, el dia ha començat ennuvolat cap al nord, però s'ha imposat el sol. Al final de la jornada, arribaran nous núvols per l'interior.

I els pròxims dies...

Dilluns ens travessarà un front poc actiu. En conjunt deixarà pluges minses. Les temperatures màximes baixaran. Dimarts, les temperatures baixaran un esglaó més. Després, haurem d'esperar fins dijous per un nou possible canvi de temps.

.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut