Tempesta a la vall de Boí (Mercè Monzonís)
Tempesta a la vall de Boí (Mercè Monzonís)

Tarda de tempestes localment intenses i abundants

Alberto AlcántaraActualitzat

El pas d'una cua frontal va portar un petit canvi de temps aquest dissabte. D'una banda vam tenir tempestes molt irregulars però localment intenses i abundants. D'altra, hem pogut gaudir d'una refrescada nocturna per l'oest del país.

Pluja i vent

Aquest mapa mostra alguns dels registres més importants de les pluges de dissabte, amb dades del Servei Meteorològic de Catalunya, Meteoclimatic i dels col·laboradors de TVC.

Cal destacar la intensitat de les tempestes i els cops de vent forts associats. Per exemple, Josep Maria Gasca reporta els 21 mm de Coll de Nargó, caiguts acompanyats de pedra petita, amb una intensitat màxima de 119 mm/h i amb un cop de vent de 76 km/h. La temperatura va caure 10ºC.

Justament pel vent associat a una tempesta es van produir destrosses a Avinyó, al Bages, segons va reportar l'Enric Orero:

I també del Bages, però en aquest cas del barri de Mion-Puigberenguer de Manresa, ens van arribar aquestes imatges de Jordi Preñanosa, amb l'aigua baixant pels carrers. A Manresa van caure 23 mm. I a la mateixa capital del Bages, així baixava el riu Cardener: A Organyà, a l'Alt Urgell, l'aiguat va deixar 29 mm i imatges com aquestes de David Guardiola i Víctor Merencio

Miquel Parramon va compartir aquest vídeo del riu Flamisell molt crescut al seu pas per Senterada, al Pallars Jussà, després d'una tempesta a la Vall Fosca. Era poc abans de les 9 del vespre:

Refrescada per l'oest

L'altre aspecte a destacar del canvi de temps ha estat la baixada de les temperatures d'aquesta nit, un descens que no ha arribat a tot el país, però que ha sigut notable a la meitat oest, amb davallades de 5 o 6º C en alguns punts.

Anar al contingut