Tarda de sol, núvols prims i vents de baixa

Dilluns continua la dinàmica d'estabilitat relativa, tot i que arriben alguns núvols alts indicatius d'un nou front que avança pel nord-oest de la península Ibèrica. El matí ha estat més fred i les màximes seran molt similars a les de diumenge. El mestral perdrà força.

Actualitzat

Dilluns, l'anticicló es retira una mica, d'una banda cap al nord d'Àfrica, i d'altra cap als països de l'est d'Europa. Una profunda borrasca atlàntica intenta guanyar posicions. El dia és estable, però amb símptomes de canvi, que agafaran la forma de núvols prims. Tingueu les càmeres de fotos preparades.

Aquest moviment del centre d'altes pressions comporta un canvi en el flux de vents que arriben a Catalunya. El mestral desapareixerà a la tarda, mentre que el garbí traurà el nas per la costa.

L'estat del cel serà canviant: el dia ha començat bastant assolellat, però a mesura que avançava el matí han arribat els primers núvols prims per ponent i han dibuixat les primeres teranyines al cel. Aquesta tònica anirà en augment de cara a la segona meitat del dia. Les pinzellades de núvols no arribaran a tapar el cel, ni molt menys. En la majoria dels casos seran decoratives i dominarà la sensació de sol. Serà cap al vespre quan arribaran les capes de núvols una mica més compactes i el cel es veurà més enterbolit. En cap cas hi haurà pluja.

Les temperatures mínimes han baixat i baixaran una mica en conjunt, i de manera més notable a punts del nord-est i de la vall de l'Ebre a causa de la desaparició del vent. Les glaçades han estat fortes en alguns indrets del Pirineu, com ara a Boí, amb una temperatura de -11 ºC, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya. La major part del país s'ha llevat amb valors negatius o molt pròxims als 0 ºC, tret de la costa. Les màximes pujaran clarament al Pirineu occidental.

Els núvols prims també han arribat al País Valencià i s'estendran a la tarda a les Balears. El vent de ponent i el garbí guanyaran protagonisme les pròximes hores.

Cap d'Any, sense precipitacions...

Dimarts, últim dia de l'any, continuarà la tendència de cel mig enteranyinat, mig enterbolit a estones, per l'arribada de núvols alts. La nit de Cap d'Any serà de cel variable i una mica ventosa al prelitoral i litoral de Barcelona i Tarragona. No plourà i el fred no serà excessiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut