Tarda de pocs núvols i ascens tèrmic

Divendres serà menys fred i veurem més núvols. En tot cas, també hi haurà estones de sol i les precipitacions que puguin caure seran febles. El cap de setmana apunta a ser variable, amb núvols poc importants dissabte i amb cel més tapat diumenge. Ambient normal de tardor.

Alberto AlcántaraActualitzat

Divendres tenim un dia força tranquil, amb un sistema frontal que passa amb més pena que glòria, i amb unes temperatures diürnes més altes que ahir.

Més núvols

Un front de núvols s'ha acostat des de la matinada. A primera hora entraven les primeres nuvolades per ponent. El pas del front ha portat un cel variable a estones i més núvols a ponent i al Pirineu. Les precipitacions han estat anecdòtiques a l'àrea del Pirineu de Lleida.  De cara a la tarda,  el front estarà gairebé desfet i el cel estarà assolellat a molts indrets. Cap a la Vall d'Aran el cel encara continuarà cobert i sense descartar alguna precipitació, de neu per sobre dels 1.800 metres. Al mateix temps, de cara al vespre i la nit creixeran núvols a la costa Central, amb algun ruixat amb tempesta.

Ascens tèrmic

Les temperatures matinals han pujat a bona part de Catalunya. Les glaçades han quedat gairebé concentrades al Pirineu, amb temperatures d'entre 2 i 5 ºC sota zero a molts indrets. Al nord-est, les mínimes han baixat per la calma del vent. Pel que fa a les màximes, pujaran a tot el país entre 2 i 6 graus, cosa que permetrà que molts punts de la façana costanera superin els 20 ºC. L'efecte es notarà més, pel vent, a la costa sud.

Vent moderat

A partir del migdia, el vent de ponent i mestral bufarà amb alguns cops moderats a la meitat sud del país. De cara al vespre, entrarà la tramuntana al cap de Creus.

I el cap de setmana...

Dissabte s'espera variable, amb alguns núvols matinals a la costa central i Brava i amb alguns núvols prims en trànsit. Diumenge s'acostarà un sistema frontal que enfosquirà el cel però no portarà pluges importants.  Les temperatures per al cap de setmana seran les normals per aquestes dates.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut