Tarda de núvols en augment i algunes tempestes

La tarda de diumenge serà de cel més ennuvolat. D'una banda, els núvols es generalitzaran a la costa. Per l'altra, es desenvoluparan ruixats i tempestes en punts de l'extrem nord del país, sense descartar algun xàfec per ponent. La setmana que ve, les tempestes arribaran a més indrets.

Actualitzat

Diumenge,  la pertorbació atlàntica continua retirada a l'oest de Portugal, fins i tot es desdibuixa una mica més. Però amb el pas de les hores, ja de cara a la setmana vinent, la inestabilitat anirà en augment per l'entrada d'una bossa d'aire fred en altura.

El matí ha començat força assolellat arreu, malgrat els núvols baixos acumulats al nord del litoral, i una teranyina de núvols prims residuals que marxa pel terç nord. La sensació de sol i calor ha estat marcada tret de la costa de Barcelona i Girona. Al migdia, els núvols alts han començat a guanyar terreny pel sud, unes hores abans del previst.

A la tarda, es repetirà el desenvolupament de les nuvolades que genera la mateixa calor i que derivaran en ruixats i tempestes en punts del Pirineu i prepirineu. Tampoc no es descarta que les tempestes generades a l'Aragó llisquin per l'extrem oest de Catalunya i hi deixin alguna gotellada. D'altra banda, els núvols provinents del sud s'estendran per bona part del país i deixaran el sol esmorteït. Els núvols baixos de la costa no marxaran. La nit i la matinada quedaran amb un cel més enterbolit arreu.

Les temperatures es mantindran més caloroses cap a ponent, tot i que els valors quedaran condicionats per la nuvolositat anticipada, i per tant no arribarem al sostre dels 35 graus. Els canvis en les temperatures mínimes han estat molt poc significatius en general, amb petites pujades o baixades. El vent bufarà amb algun cop moderat del sud-est a l'interior de la vall de l'Ebre durant les hores centrals del dia.

Pel que fa al País Valencià i les Balears, esperem un cel més ennuvolat, però el risc de precipitacions es localitzarà sobre les serralades interiors d'Alacant i València i a l'entorn del Maestrat, on cauran alguns xàfecs o tempestes d'intensitat moderada.

I els pròxims dies...

La setmana que ve s'accentuaran els canvis, amb l'aproximació progressiva d'aire fred en altura. Dilluns serà un dia amb més nuvolositat, i probablement també amb més protagonisme de les tempestes. Ara per ara, els models marquen ruixat de tarda pel terç nord i, en menor mesura, cap a ponent. De cara a la nit de revetlla, aquests possibles ruixats haurien d'estar desfets, tret potser del nord-oest del país.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut