Tarda de dissabte de calor moderada, sol i ruixats

El cap de setmana serà d'anticicló, però en aquest cas això no equival a estabilitat i sol arreu. Dissabte hi ha una mica més d'aire fred en altura. Els núvols i els ruixats no marxaran del tot del Pirineu i el nord-est. La canícula es farà esperar. Diumenge serà molt similar.

Actualitzat

El cap de setmana ha començat amb pocs canvis en la situació general: l'anticicló mana des de les Açores i Catalunya queda a la perifèria, on dominen els vents de nord. Una petita bossa d'aire fred en altura frega el nord del país. Els núvols no marxen del tot.

Tarda de sol i núvols, amb ruixats puntuals

El domini de l'anticicló es nota més per ponent i pel sud, on el matí ha sigut de sol o pocs núvols. En canvi, hem tingut un matí més variable o ennuvolat per bancs de núvols baixos a punts del litoral de Barcelona i a l'est i nord de Girona, a banda del vessant nord del Pirineu de Lleida. Cap al migdia han aparegut  els primers ruixats a les comarques d'interior del nord-est, cap a l'entorn de la Garrotxa.

Aquesta tendència continuarà a la tarda, amb més nuvolades a punts del prelitoral i el Prepirineu. El risc d'alguns xàfecs i tempestes moderades es mantindrà al nord-est, però en tot cas deixaran quantitats poc abundants d'aigua. També pot caure alguna gota al vessant nord del Pirineu. De cara a la nit, quedaran força núvols residuals en el mateix sector.

Les temperatures es mantindran a ratlla una jornada més. A Lleida i Tarragona, amb el sol, hi haurà més sensació d'estiu, tot i que les temperatures seran molt semblants a les de divendres, amb màximes no gaire més enllà dels 32ºC. Les mínimes han estat iguals o una mica més altes cap a ponent i el sud.  A les comarques de Barcelona i Girona, amb més presència dels núvols, les temperatures diürnes fins i tot  baixaran un pèl, com també ho han fet les temperatures de primera hora.

La dorsal anticiclònica afavorirà el règim de vents de mestral i tramuntana, que han bufat moderats a les Terres de l'Ebre i l'entorn del cap de Creus. De cara a la tarda, afluixaran una mica, mentre que es reforçarà la marinada a la costa Central.

Al País Valencià també s'ha notat el mestral de primera hora, sobretot a la comarca dels Ports, a Castelló. El dia serà de pocs núvols. A les Balears, esperem núvols d'evolució, sense descartar alguna gotellada a Mallorca i Menorca. 

I per diumenge...

La distribució de la nuvolositat serà molt similar a la dels dos últims dies: no farà net al nord-est. La nuvolositat de tarda creixerà al Prepirineu i prelitoral. Les temperatures es recuperaran, però de manera molt tímida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut