Tarda de carnaval amb cel gris i quatre gotes

Arriba el carnaval amb un temps canviant. La tarda de dissabte serà de cel tapat en general, amb possibilitat de precipitacions febles cap a l'oest del país. Diumenge hi haurà més estones de sol i les temperatures es recuperaran.

Alberto AlcántaraActualitzat

Els dies esbojarrats de carnaval arriben de la mà d'un temps ben variat, amb una mica de tot. El responsable d'aquest temps serà, una vegada més, el continu pas de sistemes frontals sobre Catalunya, un dissabte i un altre a darrera hora de diumenge.

De bon matí encara bufava el vent de nord i nord-oest entre moderat i fort a la meitat sud del país, a l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu. Els cops d'aquesta matinada i matí han arribat als 131 km/h a Portbou i als 97 km/h a l'Albiol, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i de la xarxa de Meteoclimatic. Aquesta tarda, la ventada desapareixerà del nord de Catalunya i perdrà intensitat al sud, tot i que continuarà bufant una mica de vent de ponent.

Pel que fa a l'estat del cel, el dia ha començat amb grans clarianes cap al nord-est i amb més intervals de núvols a la resta. La situació ha canviat, pel sistema frontal que s'acosta i que concentrarà l'activitat a l'oest i el sud de Catalunya. La tarda estarà ennuvolada a tot el país, amb molts núvols alts i mitjans i amb plugims o ruixats puntuals a la meitat oest del país i l'extrem sud. Per tant, les rues de carnaval poden venir acompanyades de quatre gotes en aquests sectors. La neu al Pirineu pot arribar fins al nord d'Andorra i la cota pujarà al llarg de la tarda als 1.200 metres. A la resta del país, tarda de cel amenaçador però sense precipitació, fins i tot amb algunes clarianes cap al vespre a les comarques de Girona.

Les temperatures mínimes han sigut negatives a bona part de la meitat nord, amb extrems de 10 o 11 sota zero a punts del Pirineu. La tramuntana ha mantingut valors de fins a 8 graus en alguns punts de l'Empordà. Pel que fa a les màximes, seran més una mica més baixes que les de divendres en conjunt, excepte al nord-est, on pujaran.

Diumenge del sol als núvols

El dia es despertarà amb sol, núvols i boires, dins un matí molt tranquil. Un nou sistema frontal arribarà a Catalunya a darrera hora del dia i implicarà que a la tarda els núvols alts i mitjans cobreixin tot el país.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut