Tarda de calor, sol i ruixats

El batec del temps continua aquest divendres: el matí ha sigut força assolellat, però la tarda començarà amb tempestes. La calor es mantindrà ben viva, però afluixarà durant el cap de setmana. Les tronades de tarda guanyaran força dissabte.

Alberto AlcántaraActualitzat

El temps d'aquests dies serà força traïdor; no confieu en el sol del matí perquè a partir del migdia creixeran xàfecs i tempestes. No tenim cap pertorbació activa a la vora. El que fa créixer les grans nuvolades és la gran calor del migdia i l'aire fred a 5.500 metres, que, amb l'efecte rampa de les muntanyes, desemboca en ruixats intensos.

Tarda de sol, calor i tempestes

Divendres hem començat el dia amb sol i amb teranyines de núvols prims, amb nuvolades cap als Ports i a l'entorn de l'Ebre. Ja a mig matí, les nuvolades han engegat els motors, de manera que a migdia els ruixats apareixien al Pirineu de Lleida i al Ripollès. De cara a la tarda, els xàfecs continuaran al Pirineu i prepirineu i també podran aparèixer cap al prelitoral. Els ruixats podran ser puntualment forts. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja. Al final del dia, s'intensificarà la tramuntana.

Malgrat els núvols, les temperatures assoliran valors molt elevats, per sobre dels 32 ºC a totes les comarques de l'interior, i localment se superaran els 35 ºC a la Terra Ferma i interior de les Terres de l'Ebre. Les temperatures mínimes han estat ben suaus: han pujat entre 2 i 5 graus a l'Empordà i a les comarques del litoral, sobretot a Tarragona. En canvi, han baixat una mica a la Catalunya Central i a ponent. Hem tingut pocs valors per sota dels 10 ºC, al Pirineu, i uns pocs més per sobre dels 20 ºC.

Al País Valencià hi haurà mescla de sol i núvols, amb possibilitat d'alguns ruixats interiors a la tarda. Els xàfecs també podran desenvolupar-se a l'interior de Mallorca.

I el cap de setmana...

El matí de dissabte serà per aprofitar perquè farà molt de sol a gairebé tot el país. Ràpidament, a partir de mig matí creixeran nuvolades que desembocaran en ruixats i tempestes de tarda al quadrant nord-est. La calor afluixarà al nord-est. Diumenge tindrem més aire fred en altura, i això es traduirà en un temps ben insegur des del matí a l'est i nord del país amb ruixats i grans nuvolades. La calor farà un altre pas enrere.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut