Tardà aposta perquè l'independentisme obri vies de diàleg amb el PSC i els comuns

El diputat d'ERC demana a l'independentisme que faci més cas del cervell i menys dels budells

RedaccióActualitzat

El diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, publica un article a "El Periódico" en què demana que la formació republicana ha construir ponts amb els comuns i el PSC.

En l'article, titulat: "Ni astúcies ni fugida endavant, ara toca ser més", Tardà fa un repàs a la situació política actual i argumenta que l'independentisme ha d'eixamplar la base social.

"L'independentisme només tindrà èxit si entén que ha d'acumular forces ('no som prou' hem repetit moltes vegades)"

Per fer-ho, defensa obrir el diàleg amb les "forces polítiques que també defensen un referèndum vinculant", com els comuns.

Tardà també cita el PSC, de qui diu que ha de de "decidir si es planta o abona la involució de drets i llibertats". Tardà creu que la política municipal pot ser un bon "laboratori" de l'acostament al PSC.

Tardà emmarca aquest plantejament a llarg termini, durant de la legislatura i no de cara a la pròxima investidura.

Menys budell i més cervell

El diputat d'ERC demana a l'independentisme que faci més cas del cervell i menys dels budells. Rebutja expressions com "Puigdemont o eleccions", que qualifica de "reduccionistes" i "força irresponsables".

"Han fet falta massa setmanes per superar arguments tan reduccionistes com "com més presos, millor" no entenent que res seria pitjor que engendrar un procés de 'batasunització' a Catalunya. O fins i tot ha estat necessari tombar arguments bastant irresponsables com "Puigdemont o eleccions", malgastadors de la titànica victòria independentista del 21-D"

Tardà insisteix en un procés de diàleg bilateral amb l'Estat:

"La resposta de Rajoy ha estat negativa. I ho serà durant temps, ho sabem. No obstant això, hi ha persistirem, perquè el camí triat per ERC rau en la generositat, en la intensificació del gir social i en la mirada llarga"

Temps de desobediència

Malgrat aquest acostament, Tardà també defensa que l"'immobilisme de l'Estat" portarà "temps de desobediència civil":

S'albiren temps de desobediència civil i de resistència no violenta si s'incrementen les desavinences i la manca de diàleg"

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut