Tarda amb temporal de vent al Pirineu i Prepirineu

Néstor GómezActualitzat

El temporal de vent més fort arribarà aquesta tarda. Tot el Pirineu i Prepirineu té avís per vent taronja, segons Meteocat.

Durant la primera meitat del dia, el fort vent ha bufat en els dos extrems del país, a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre, amb cops superiors als 100 km/h. De fet, s'han registrat ratxes de 124 km/h a Portbou i de 105 km/h a Mas de Barberans.

Les ventades aniran a més durant la tarda. S'espera que les fortes ventades de nord bufin per sobre dels 90 km/h a les comarques del Pirineu i Prepirineu, sobretot en cotes mitjanes i altes. Meteocat té activat l'avís taronja per vent per aquesta tarda a les comarques de la Noguera, Pallars Jussà, Alt Urgell, Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà. També apareixerà el fenomen del torb al Pirineu per la neu caiguda durant les darreres hores.

Mireu l'evolució del vent per a les properes hores, segons el model de WRF-TVC. El color taronja marca les zones on el vent bufarà amb més intensitat. El vent més fort començarà a bufar a partir del migdia i es mantindrà viu fins ben entrada la matinada al Pirineu. A partir del matí de dimarts el vent minvarà però no desapareixerà del tot.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut