Tarda amb menys cues a l'aeroport del Prat per la vaga dels controladors de seguretat

Tarda amb menys cues a l'aeroport del Prat per la vaga dels controladors de seguretat

Tarda amb menys cues a l'aeroport del Prat per la vaga dels controladors de seguretat

Gran pla general alçat des de la part central dels controls de seguretat, amb les llargues cues de passatgers durant l'aturada de 10.30h a 11.30h del 4 d'agost de 2017, en el marc de la vaga convocada

Gran pla general alçat des de la part central dels controls de seguretat, amb les llargues cues de passatgers durant l'aturada de 10.30h a 11.30h del 4 d'agost de 2017, en el marc de la vaga convocada pels treballadors d'Eulen (horitzontal)

ACN Barcelona.-Aquest divendres s'han registrat llargues cues a l'aeroport del Prat arran dels quatre torns de vaga convocats pels treballadors d'Eulen, l'empresa que gestiona els controls de seguretat. La situació ha estat especialment complicada al matí. Entre les 5.30h a les 6.30h el temps d'espera ha estat de màxim 40 minuts a la Terminal 1, segons han indicat fonts d'Aena. A la segona aturada, que s'ha fet de les 10.30 a les 11.30 hores, els passatgers han hagut d'esperar més d'una hora a la T1 i pràcticament dues hores la T2. Un temps que segons Aena ha estat de 58 minuts en el primer cas i 108 en el segon. A la tarda, han tornat les cues, però no han arribat als temps d'espera del matí. Segons l'operador aeroportuari, a la tercera aturada, de 16.30h a 17.30h, les cues han estat de vint minuts de mitjana, i entre les 18.30h i les 19.30h els "passatgers gairebé no ho han notat". Aquestes mateixes aturades d'una hora estan previstes, també, per diumenge i dilluns, si no hi ha un acord d'última hora.

A partir del 14 d'agost, els treballadors d'Eulen volen endurir la protesta i han convocat vaga indefinida de 24 hores.