Barcelona

Tardà afirma que Wert té la FAES d'Aznar al darrere per intentar "trencar-nos per la meitat"

El diputat d'Esquerra qualifica de "cínic" Wert i assegura que el ministre de Cultura sap el que es fa per intentar trencar la cohesió social i el model lingüístic de Catalunya

RedaccióActualitzat

Tempesta política arran de les paraules del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, comparant la situació del castellà a Catalunya amb la persecució del català durant el franquisme. Va ser durant una conversa privada als passadissos del Congrés, que després va provocar un encès debat públic dins de l'hemicicle a partir de les crítiques del diputat Joan Tardà. Avui, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el diputat republicà explicava les intencions del ministre: "Hi ha qui es pensa que el senyor Wert és un matusser. No, no. El senyor Wert funciona com un rellotge suís. Sap molt bé què és el que pretén, té la FAES al darrere. Estan aplicant fil per randa el seu objectiu, que és trencar-nos per la meitat, trencar-nos l'espinada de la cohesió social, que és el sistema públic educatiu i d'immersió linguïstica."

Amb aquest objectiu, Tardà creu que Wert treballa de bracet amb la FAES, presidida per l'expresident del govern espanyol José María Aznar, tot i que, diu,  el mateix ministre reconeix que no hi ha problemes amb la llengua a Catalunya: "Sap molt bé on fer mal. És d'un cinisme rampant. Ell sap perfectament que no hi ha conflicte lingüístic. Ho sap, ho hem parlat. Sap perfectament que si alguna cosa estimem tots els catalans, siguem de llengua materna catalana o castellana, és aquest orgull d'haver salvaguardat la llengua i la cohesió social."

José Ignacio Wert va voler rectificar a la tribuna d'oradors, després de veure la polèmica de les seves paraules als passadissos, i va assegurar que mai hauria comparat la situació del castellà a Catalunya amb la del català durant el franquisme.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut