Sant Sebastià

Tarantino i Pitt aporten el glamur a la primera jornada del Festival de Cinema de Sant Sebastià

El cinema s'ha apoderat de Sant Sebastià i durant nou dies en serà el protagonista absolut. El festival cinematogràfic d'aquesta ciutat obre nova edició i ho fa amb tot el glamur de les grans cites. El director Quentin Tarantino i l'actor Brad Pitt han passat aquest divendres pel certamen per presentar "Malditos bastardos". El director canadenc d'origen armeni Atom Egoyam amb el seu film "Chloe" ha estat l'encarregat d'inaugurar la secció oficial.

Actualitzat
En total es podran veure més de 200 pel·lícules, disset de les quals a la secció oficial del certamen. Atom Egoyam amb la seva última obra, el film de suspens "Chloe", protagonitzat per Julianne Moore i Liam Neeson, obrirà el festival. La clausura anirà a càrrec de Rodrigo García, que presentarà "Mother and Child", amb Naomi Watts, Annette Bening i Samuel L. Jackson.

El cinema espanyol també serà present a la secció oficial amb "Los condenados", "La mujer sin piano" i "Yo, también", mentre que Fernando Trueba presentarà fora de competició "El baile de la Victoria".

Per la seva banda, Tarantino inaugurarà amb "Malditos bastardos" la secció Zabaltegui-Perlas, que reuneix les pel·lícules destacades en grans festivals internacionals i que encara no s'han estrenat als cinemes espanyols. La pel·lícula està ambientada en la Segona Guerra Mundial i Tarantino presenta un mosaic de personatges, entre els quals hi ha el que interpreta Brad Pitt, un tinent que organitza un grup de soldats jueus.

En aquesta secció també es podran veure altres títols com "Taking Woodstock", d'Ang Lee; "Mother", del coreà Bong Joon-Ho, o "Precious", premi Especial del Jurat de Sundance.

"La cinta blanca", de Michael Haneke, ha rebut aquest divendres a la nit el guardó Fipresci, que premia el millor film de l'any. Per la seva banda, Maribel Verdú rebrà dissabte el Premi Nacional de Cine i Ian McKellen rebrà el Premi Donosti el pròxim dia 23.
Anar al contingut