Barcelona

Tanquen una biblioteca de l'Esquerra de l'Eixample per diversos casos de lipoatròfia

Els casos s'han detectat en treballadors del centre. L'Ajuntament de Barcelona tancarà la moderna biblioteca, que també acull un auditori.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Barcelona tancarà dissabte vinent la moderna biblioteca Agustí Centelles, situada al carrer Comte Urgell de Barcelona, després d'haver-s'hi detectat diversos casos de lipoatròfia semicircular en treballadors del centre, que també acull un auditori. L'Ajuntament ha informat que el tancament es prolongarà durant un màxim de tres mesos, mentre es duen a terme les "intervencions necessàries per millorar les condicions de treball i de salut laboral de l'equipament".

Les obres previstes inclouran la modificació del sistema de climatització per garantir una aportació més gran d'humitat i millorar els nivells de CO2 i temperatura. Durant el període en què la biblioteca de l'Esquerra de l'Eixample estarà tancada, els usuaris d'aquest equipament podran tornar els exemplars que tenen a qualsevol de les altres 37 biblioteques de la ciutat. El tancament també ha obligat a suspendre totes les activitats infantils de Nadal, mentre que els treballadors del centre continuaran en actiu en altres biblioteques de la ciutat.

També se substituirà el paviment perquè dissipi les càrregues electroestàtiques i s'obriran finestres que permetin una ventilació natural.

La lipoatròfia és una malaltia poc coneguda i considerada no greu que provoca la pèrdua de teixit adipós, en la majoria dels casos a les cames, i que sol estar causada per factors vinculats a edificis moderns.

Els primers casos de lipoatròfia semicircular en els treballadors d'aquesta biblioteca es van detectar a finals del 2011 i es van fer certes modificacions per mirar de pal·liar-los. La Inspecció de Treball va donar per bones les modificacions efectuades als llocs de treball i en el sistema elèctric, però entre l'octubre i el desembre s'han diagnosticat quatre casos més de lipoatròfia, fet que ha conduït a la decisió de tancar la biblioteca i emprendre-hi reformes més profundes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut