Quito

Tanquen les meses electorals a l'Equador i tots dos candidats diuen que han guanyat

Les meses electorals dels comicis presidencials de l'Equador han tancat les portes després que el dia ha transcorregut sense incidents. El multimilionari Álvaro Noboa, del Partit Renovador Institucional Acció Nacional (Prian) i l'economista Rafael Correa, del moviment Aliança País, aspiren a succeir Alfredo Palacio com a cap d'estat. De moment, Correa venç en dos sondejos, mentre que un tercer atorga el triomf a Noboa.

Actualitzat

Segons dos dels primers sondejos a peu d'urna que s'han fet públics, Rafael Correa seria el guanyador dels comicis i el pròxim president equatorià. Una altra enquesta, però, assenyala Noboa com el guanyador.

De moment, a l'hotel on es concentra el moviment Aliança País s'hi respira un ambient d'eufòria i desenes de persones han sortit al carrer a Guayaquil, a l'oest del país, per celebrar aquesta momentània victòria de Correa. També un recompte parcial de l'ONG Participació Ciutadana indica el triomf de Correa, amb un percentatge del 56,9% dels vots davant el 43,1% de Noboa.

Més de 3.000 observadors locals i internacionals han vigilat el procés electoral, entre els quals hi ha l'Organització d'Estats Americans (OEA).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut