Girona

Tanquen durant uns dos mesos la llar d'infants on s'han detectat tres casos de meningitis a Girona

Els responsables de la llar d'infants de Girona on s'han detectat tres casos de meningitis en les últimes setmanes, en nens de dos anys, un dels quals va morir, han decidit tancar temporalment les instal·lacions. El tancament, que es farà fins al 3 de juliol, es va decidir després que la direcció dels serveis territorials d'Educació de Girona es reunís amb epidemiòlegs del Departament de Salut. Els educadors i la direcció del centre han optat per aquesta via davant del temor que aparegui algun altre cas a l'escola bressol.

Actualitzat
Des que el 25 de març se'n va detectar el primer cas, la meningitis ha afectat tres nens de dos anys, un dels quals va morir el mes passat. La consellera de Salut, Marina Geli, ha deixat molt clar que la llar d'infants no té cap responsabilitat i que tancar-la no comportaria cap avantatge ni millora. Amb tot, els responsables del centre infantil han decidit, finalment, tancar-la durant uns dos mesos davant del temor que aparegui algun altre cas a l'escola bressol.

En una reunió, els tècnics de Salut van explicar als pares les mesures adoptades fins ara. La majoria dels pares consideren que el protocol d'administració d'antibiòtics realitzat pel Departament de Salut no ha funcionat perquè no han aconseguit que s'eviti la propagació d'aquesta malaltia.

En aquest sentit, el delegat de Salut a Girona, Ferran Cordón, ha reconegut que el risc segueix existint. "Estem parlant de malalties infectocontagioses, el risc zero no existeix, sempre n'hi ha, malgrat que sigui un percentatge mínim, és aquí, perquè no controlem tots els factors ambientals ni ecològics que envolten els nens ni la població, per tant, malgrat que siguin fàrmacs d'alta eficàcia, superior al 95%, això no vol dir que el risc no existeixi", ha dit Cordón.

Després de detectar-se el tercer cas de meningitis, possiblement del tipus B, com els dos casos anteriors, el Departament de Salut va decidir canviar d'antibiòtic i administrar-lo per mitjà d'una injecció, per assegurar-se que tothom rebés el tractament correctament.

Els pares dels menors, en gran part, estan angoixats, indignats i desconcertats en no saber exactament què fer. No obstant això, han mostrat al cent per cent el seu suport a la llar d'infants i han votat perquè el centre es mantingui obert.

Malgrat que tant el Departament de Salut com el d'Educació no consideren que el tancament de l'escola bressol sigui la solució i que els pares donen suport al centre, aquest dimarts amb prou feines hi van acudir una vintena del centenar de nens.
Anar al contingut