Una associació de cànnabis precintada (Ajuntament de Barcelona)
Una associació de cànnabis precintada (Ajuntament de Barcelona)

Tanquen 46 associacions il·legals de cànnabis a Ciutat Vella, a Barcelona

La Guàrdia Urbana i l'Ajuntament de Barcelona han localitzat una seixantena de locals des que va començar el mandat

Actualitzat

La Guàrdia Urbana i l'Ajuntament de Barcelona han tancat 46 locals de Ciutat Vella que funcionaven com a falses associacions cannàbiques. En total, se n'han localitzat una seixantena des que va començar el mandat, però n'hi ha 10 que encara no s'han pogut tancar.

 A més, set establiments estan precintats i vuit més estan en seguiment per part de la Guàrdia Urbana, que de moment no ha detectat indicis d'activitat il·legal.

El govern d'Ada Colau vol donar un un missatge de "tolerància zero" cap a aquesta activitat il·legal, que no va enfocada al consum apte per a la salut, sinó a la recerca del lucre, en part mitjançant la captació de turistes, ha explicat la regidora Gala Pin: 

"És una activitat cannàbica que no són els consumidors que cutiven conjuntament i amb una voluntat sense ànim de lucre del consum de cànnabis, sinó que és una activitat amb ànim de lucre molt enfocada a la captació de turistes."

Precisament per això, l'Ajuntament vol posar el focus en els captadors, gent que es mou sobretot per la Rambla oferint als turistes que vagin a aquestes falses associacions cannàbiques a comprar i consumir marihuana. El problema, explica Pin, és que els captadors no porten substàncies damunt quan les ofereixen als vianants:

"Amb els captadors el problema que tenim és que només ofereixen de paraula. Ara estem estudiant mecanismes per poder actuar davant d'aquestes persones, però, amb el marc legal que tenim, es pot fer poca feina."

Actualment, a Ciutat Vella hi ha 34 establiments amb llicències d'associació cannàbica.

ARXIVAT A:
PolicialDroguesCànnabisMarihuana
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut