Barcelona

Tanquem els CIEs demana a la fiscalia que investigui l'acció policial en l'intent de fuga dels interns

Concentració a les portes del Centre d'Internament d'Immigrants aquest dimecres al vespre per demanar el tancament immediat del centre i que es posin en llibertat tots els interns

RedaccióActualitzat

La plataforma Tanquem els CIEs creu que aquesta nit la policia podria haver actuat irregularment en el centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca de Barcelona. Per això, demanen a la fiscalia i al Síndic de Greuges que investiguin l'actuació policial en el motí i l'intent de fugida, la nit passada, d'un grup d'uns 80 interns.

L'advocat de la plataforma Andrés García Berrio ha estat poc menys d'una hora dins del centre i, a la sortida, ha dit que obren una investigació sobre l'actuació de les forces de seguretat:

"De moment tenim indicis que es refereixen a haver tingut alguna agressió en una situació contrària a la legalitat. En tot cas cal veure les imatges, que crec que s'haurien de posar a disposició del jutge de control".

García Berrio ha parlat amb dos interns i també amb el director del CIE, que no ha pogut aclarir si el motí ha començat a la cuina, com s'havia informat, però sí que ha confirmat que una vuitantena d'interns s'ha concentrat al patí, des d'on els han tret un per un els agents de la policia. És en aquest trasllat de la cel·la quan hi podia haver hagut alguna agressió, segons la plataforma Tanquem els CIEs.

Una delegació del consolat algerià a Barcelona, amb la seva responsable al capdavant, també s'ha traslladat a aquest centre perquè la majoria dels amotinats són de nacionalitat d'aquest país nord-africà.  Aquesta nit passada, una quarantena d'interns han intentat fugir per la cuina i, després, uns quaranta més s'han amotinat al pati. Han desistit quan van acudir al lloc els antiavalots de la Policia Nacional.

El Sindicat Unificat de la Policia ha difós un comunicat en què adverteix de la inseguretat d'aquest CIE de Barcelona. Assegura que no tenen mitjans per controlar els interns i que ja ho han denunciat davant d'Inspecció de Treball. Des de l'Ajuntament de Barcelona, el quart tinent d'alcalde, Jaume Asens, ha afirmat que l'"única solució" per al CIE és "tancar-lo".

L'incident de les últimes hores se suma a la vaga de fam que un grup d'uns setanta interns, la majoria arribats en patera a Espanya, va iniciar el diumenge 23 d'octubre per exigir la seva posada en llibertat, encara que l'endemà la van abandonar després d'una negociació amb el director del centre.

Aquest dimecres al vespre una cinquantena de persones s'han concentrat davant del centre per reclamar que es tanqui i es posin en llibertat tots els interns.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut