Barcelona

Tanca Negra i Criminal, de Barcelona, l'única llibreria de referència de novel·la negra de Catalunya

Els responsables es queixen que, en un moment que el gènere negre està de moda, cada vegada tenen menys suport i clients

RedaccióActualitzat

La llibreria Negra i Criminal de Barcelona, punt de referència de la novel·la d'aquest gènere, tancarà les portes el 3 d'octubre. L'emblemàtica llibreria de la Barceloneta, especialitzada en novel·la negra, ho ha anunciat amb un comunicat titulat "Guanya el mercat, perden els lectors".

Paco Camarasa, responsable de la llibreria, lamenta que el gènere està més de moda que mai i ocupa grans llibreries i superfícies, però els lectors no aposten per arribar fins a la Barceloneta, on són ells.

Negra i Criminal va obrir les portes el 2002 i ha col·laborat activament en el festival BCNegra, un dels més importants de la ciutat. Marxen contents per tot el que han fet aquests 13 anys, com ara la creació del festival, però decebuts. Camarasa ha volgut recordar que "es vota cada dia, no només el 27 de setembre". Camarasa ha afegit que "quan consumeixes en un lloc i no en un altre també estàs votant".

Agraeixen la col·laboració del Club Còmplices de Negra i Criminal per haver-los ajudat a resistir els últims tres anys i, tot i que tanquen, asseguren que "continuaran tenint projectes" que els "il·lusionin."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut