Tanca Cambridge Analytica, esquitxada per l'ús de dades d'usuaris de Facebook

Actualitzat

La consultora britànica Cambridge Analytica, esquitxada per l'escàndol de l'ús no autoritzat de dades de milions d'usuaris de Facebook, tanca, segons publica aquest dimecres el diari "The Wall Street Journal". El fundador de l'empresa SCL Group, la matriu de Cambridge Analytica, Nigel Oaks, ho ha confirmat al diari nord-americà.

La companyia atribueix el tancament a la pèrdua de clients i a les "creixents" despeses legals. Cambridge Analytica va filtrar i va utilitzar sense autorització les dades de més de 87 milions d'usuaris de la xarxa social. El 2014 va recollir informació d'usuaris de Facebook per desenvolupar un programa informàtic destinat a preveure les decisions dels votants i influir-hi.

Cambridge Analytica va estar vinculada a la campanya electoral del president dels Estats Units, Donald Trump, i també a la campanya a favor del Brexit. Per la seva feina en la campanya de Trump, va guanyar uns 15 milions de dòlars. Segons "The Wall Street Journal", des que es va fer públic l'ús fraudulent de dades, Cambridge Analytica no ha aconseguit cap nou client polític a escala federal als EUA i n'ha perdut uns quants.

Un terratrèmol global

L'escàndol de l'ús de les dades dels usuaris ha deixat tocat Facebook i ha suposat un autèntic terratrèmol polític arreu del món. Pocs dies després, el seu fundador, Mark Zuckerberg, va admetre que hi havia hagut "errors" i un "abús de confiança" cap als usuaris.

En una compareixença davant del Senat dels Estats Units que va tenir un seguiment multitudinari, Zuckerberg va assegurar que des Facebook "no es va fer prou" per evitar aquest ús de les dades dels usuaris. En una compareixença a la Cambra de Representants, el conseller delegat de Facebook va explicar que Cambridge Analytica fins i tot va fer servir les seves dades personals.


Notícia Relacionada: Zuckerberg diu que auditarà milers d'apps per evitar l'ús fraudulent de dades

ARXIVAT A:
Protecció de dadesFacebookXarxes socials
Anar al contingut