Tarragona

Tanai, el primer català del 2014, neix a Tarragona

Ha nascut a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona quan tot just sonava la primera campanada.

RedaccióActualitzat

Un clàssic de l'any nou és saber qui és el català més matiner de l'any. Ha nascut a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona quan tot just sonava la primera campanada, un segon després de la mitjanit. És un nen i es diu Tanai, un nom indi. La mare és de Tortosa i el pare és basc, i al migdia els ha visitat a tots tres el conseller de Salut, Boi Ruiz. Tanai també és el primer nadó de tot l'estat.

El segon nadó ha nascut a l'Hospital Arnau Vilanova de Lleida a les 00.00.18. Es diu Luca i és un nen. El part ha estat molt "llarg i dur", segons els pares, i el petitó està en observació a l'UCI, tal com mana el protocol del centre en aquesta mena de parts. La família, que ha rebut diverses visites institucionals, tindrà el pa gratuït durant tot l'any

A Barcelona ha nascut el tercer nadó de l'any, la primera nena, l'Amira. Ha estat a les 00.34, a l'Hospital Clínic. És la segona criatura d'una família d'origen pakistanès, que ha nascut en un part sense complicacions i 24 dies abans de la data prevista pels metges.

El primer gironí és un nen de Lloret de Mar d'origen indi. Ha nascut a dos quarts de dues de la matinada per cesària, a l'Hospital Sant Jaume de Calella. A l'hora de posar-li nom, la família Singh-Sandhu ha seguit el ritu de la religió sikh. El pare ha trucat a l'Índia, on el líder religiós ha obert una pàgina del llibre sagrat. La primera lletra de la pàgina ha determinat la inicial del nom de la criatura. En aquest cas, ha estat una "a", i el nom de la criatura, Kanwar Armeet Singh-Sandhu. L'hospital de Calella ha obsequiat la família amb un ram de flors i un marc de fotos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut