Primera Divisió

Tamudo i Òscar donen una victòria vital a l'Espanyol per 2 a 0 sobre un Mallorca en plena crisi

L'Espanyol ha aconseguit una victòria vital sobre el Mallorca, per 2 a 0 que permet a l'equip blanc-i-blau mantenir les opcions de salvació. El partit s'ha decidit en la primera meitat, en la qual l'Espanyol ha estat molt superior. Tamudo, en el minut 31, i Òscar, abans del descans, han fet els gols de la victòria del conjunt espanyolista. Aquest triomf permet als homes de Clemente situar-se a només dos punts de la permanència, mentre que la crisi en la Lliga del Mallorca s'agreuja i encadena set jornades sense guanyar.

En el minut 8, l'Espanyol ha tingut la primera ocasió clara per avançar-se en el marcador, amb un xut d'Iván de la Peña des de fora de l'àrea que ha picat al travesser. El Mallorca ha respost ràpidament i, en el minut 16, Marcos, amb una rematada desviada des de la frontal de l'àrea, ha creat perill a la porteria de Toni. Fredson, que era una de les novetats en l'onze titular de l'equip blanc-i-blau, s'ha lesionat en el minut 20 i ha estat substituït per Amaya. Només tres minuts després, l'Espanyol ha pogut fer l'1 a 0, però Leo Franco ha desviat un xut de Roger. Tot i el domini local, el Mallorca ha buscat sorprendre al contraatac i, en el minut 28, Pandiani ha fallat en control davant de la sortida de Toni, després d'una passada de Riera. En el minut 31, l'Espanyol ha aconseguit avançar-se en el marcador amb un gol de Tamudo, que ha guanyat per velocitat la defensa del Mallorca i ha batut Leo Franco amb un xut potent. El Mallorca ha intentat reaccionar i, en el minut 39, Pandiani ha provat de sorprendre Toni, que estava avançat, amb una vaselina des de gairebé el mig del camp, però sense gaire fortuna. I, just abans d'arribar-se al descans, l'Espanyol ha fet el segon, ja en temps de descompte. Óscar, que ha entrat en l'equip titular per primer vegada aquesta temporada, ha aprofitat una passada de Domoraud i, amb la punta de la bota, ha enviat la pilota al fons de la xarxa de la porteria de Leo Franco. En la represa, el Mallorca ha buscat reduir diferències i, en el minut 50, Toni ha parat un perillós cop de cap de Carlos, que ha entrat en la segona meitat. Només dos minuts després, l'Espanyol ha estat a punt de sentenciar el partit, però David Garcia ha rematat massa creuat. Amb l'Espanyol buscant fer el tercer al contraatac, el Mallorca ha pogut fer el 2 a 1, en el minut 67, amb un cop de cap de Pandiani, que Toni ha evitat amb una gran parada. A mesura que han anat passant els minuts, el Mallorca no ha trobat el camí del gol davant d'un Espanyol que s'ha conformat amb el seu avantatge en el marcador. Quan faltaven dos minuts per al final, Maxi ha estat a punt d'arrodonir la victòria amb el 3 a 0, en una bona jugada individual, però, finalment, s'ha quedat sense angle. Amb aquesta victòria, l'Espanyol suma 25 punts en la classificació i és a dos de la salvació, a l'espera dels resultats de la jornada de diumenge, mentre que el Mallorca acumula set jornades sense guanyar i s'acosta perillosament a les posicions de descens.