Talls de trànsit i pancartes per denunciar el desmesurat creixement del model turístic de Barcelona

Talls de trànsit i pancartes per denunciar el desmesurat creixement del model turístic de Barcelona

Talls de trànsit i pancartes per denunciar el desmesurat creixement del model turístic de Barcelona

Un grup de manifestants convocats per l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) tallen el carrer Escorial, a Gràcia, i el pas a un bus turístic que es dirigia al Parc Güell. Pla General.

Un grup de manifestants convocats per l'Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) tallen el carrer Escorial, a Gràcia, i el pas a un bus turístic que es dirigia al Parc Güell. Pla General. (26/11/2016). (horitzontal)

ACN Barcelona.-Els visitants de Barcelona, majoritàriament estrangers, que aquest dissabte al migdia han volgut donar un tomb en un bus turístic, han hagut d'estar-se aturats una estona fins arribar a la seva destinació. El motiu és una acció coordinada a diversos punts de la capital catalana convocada per l'Associació de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS). La Vila Olímpica, la Sagrada Família, la Via Laietana, el passeig de Colom, la plaça d'Espanya i el carrer Escorial, a Gràcia (de camí al Parc Güell), han estat els sis punts on manifestants han tallat el trànsit i han exhibit pancartes per denunciar el desmesurat creixement de turistes a la ciutat i les precàries condicions laborals que afecten els informadors del servei. Es calcula que un total de 400 persones han pres part en aquesta acció reivindicativa amb el lema 'Parem l'aBús Turístic'.

Les plataformes consideren que el Bus Turístic que gestiona Transport Metropolitans de Barcelona (TMB) amb la participació d'empreses públiques i privades, han convertit a ciutat en una mena de "parc temàtic" o un "museu" fet a la mida des turistes. A més, consideren que la vida als barris està amenaçada, amb un clar augment del fenomen de la 'gentrificació'. És a dir, que els veïns de tota la vida han de marxar del barri per la pressió turística i l'increment, per exemple, dels lloguers.