Barcelona

Talls de llums, identificacions i material requisat per les policies locals per l'1-O

A Torredembarra han tallat la llum a la CUP, a Sitges han confiscat documentació en un acte, a Barcelona han fet tancar una paradeta i a Sabadell han aturat una cercavila

RedaccióActualitzat

La Fiscalia General de l'Estat va ordenar a les policies locals que actuessin com a policia judicial. Els van demanar que investiguessin qualsevol actuació encaminada a "organitzar el referèndum il·legal" i que intervinguin "les urnes, sobres electorals" i altres elements destinats a preparar la consulta.

En alguns pobles de Catalunya ho estan fent. La policia local ha actuat aquest dissabte a Barcelona, Mataró, Torredembarra, Sitges i Sabadell, entre altres.

A Torredembarra, la CUP ha denunciat que la policia els ha tallat la llum per impedir els seus actes de campanya pel referèndum:


Padaretes desmuntades a Barcelona i Mataró

A Barcelona, la Guàrdia Urbana ha requisat aquest migdia material a favor del referèndum de l'1 d'octubre d'una paradeta que el PDeCAT havia instal·lat al barri de Sant Antoni. 

Aquesta seria una de les primeres actuacions de la policia local a la capital catalana contra el referèndum. El partit ha denunciat aquesta acció en el seu compte de Twitter:


El PDeCAT havia instal·lat aquest matí una desena de paradetes com aquesta a diversos barris de la ciutat, sense que s'hagi registrat cap altre incident amb la Guàrdia Urbana. 

Una situació similar s'ha viscut a la paradeta d'Esquerra davant l'Ajuntament de Mataró. Dos policies municipals els han requisat material relacionat amb el referèndum:


Incidents amb la policia local de Sitges

I a Sitges, la CUP denuncia que la policia local s'ha presentat a un acte que es feia aquest matí sobre el referèndum i n'ha identificat els convocants.

Entre les persones a les quals s'ha requerit la documentació hi havia diversos regidors d'Esquerra Republicana i de la CUP de la població. A més, també els agents han intentat impedir que un periodista gravés els fets amb el seu telèfon mòbil i han intentat requisar-l'hi. Finalment han tornat el telèfon al periodista davant les protestes de la gent que mirava l'escena.

Cercavila aturada a Sabadell

La policia local de Sabadell ha aturat una cercavila per la festa major de Can Llong perquè un dels gegants portava un cartell a favor del sí en el referèndum. La policia local ha publicat poc després un fil de sis tuits explicant els fets i assegurant que hi ha confusió o poca precisió de les ordres rebudes per la Fiscalia General de l'Estat.







L'alcalde de Sabadell, de la CUP, també ha deixat clar que que no es pot coartar el dret a la llibertat d'expressió:


A Palafolls, la Policia Local ha identificat i denunciat diversos membres d'ERC que estaven penjant una pancarta a favor del sí al carrer Francesc Macià d'aquest municipi del Maresme. Els agents han denunciat els republicans per desobediència a l'autoritat perquè s'han negat a retirar la pancarta a favor del referèndum on es podia llegir: "Construir una nova república: sí".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut