Bellaterra

Protestes dels estudiants de la UAB contra el 155 amb seguiment desigual

RedaccióActualitzat

Mobilització del món universitari per rebutjar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i per demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona han tallat l'AP-7 i la B-30, a Bellaterra, una estona, a primera hora del matí, en el primer dia de vaga al campus:

Tot i que el seguiment de la mobilització d'aquest dimecres no era majoritari, per alguns alumnes ha resultat impossible accedir a les classes. Els manifestants han dificultat l'entrada a diverses facultats i la Seguretat del Campus ha hagut d'intervenir.

Alguns alumnes estaven fent classe i han estat intervinguts per un col·lectiu que s'ha posat a fer soroll fins que el professor i els alumnes han abandonat l'aula.

La plataforma Universitats per la República, que integra el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, ha convocat aquest dijous una vaga contra l'aplicació de l'article 155. Com que el sindicat té representació a Secundària, la crida es fa extensiva als estudiants dels instituts. Ensenyament ja ha avançat que els alumnes poden participar en les vagues a partir de tercer d'ESO, amb prèvia autorització dels pares:

També dijous hi ha convocada una manifestació a les quatre capitals catalanes, que, segons Aina Delgado, una de les portaveus de la plataforma, serà multitudinària.

El sindicat majoritari de mestres, USTEC, ha convocat també per aquest dijous, a les 6 de la tarda, concentracions davant els consistoris catalans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut