El descarrilament ha provocat danys importants a la via
El descarrilament ha provocat danys importants a la via
Móra la Nova

Tallada l'R15 entre Móra la Nova i Pradell per un descarrilament

Un tren de mercaderies ha sortit de la via a l'estació dels Guiamets i s'ha establert un servei alternatiu per carretera

RedaccióActualitzat

La circulació a la línia R15 està tallada des d'aquest dimecres a la nit entre Móra la Nova, a la Ribera d'Ebre, i Pradell de la Teixeta, al Priorat, pel descarrilament d'un tren de mercaderies. Segons el gestor d'infraestructures ferroviàries Adif, el comboi va sortir de la via a l'estació de Guiamets, a la comarca del Priorat, cap a dos quarts de 10 del vespre.

En total van descarrilar quatre vagons, un dels quals va bolcar. La incidència no va provocar danys personals, però sí desperfectes importants tant al tren afectat com a la infraestructura. Protecció Civil va activar la fase de prealerta del pla d'emergències Ferrocat, tot i que les mercaderies que transportava el comboi descarrilat no eren perilloses.

Per facilitar la mobilitat dels usuaris, Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera fins a Reus i també fins a Falset.

 

 

Els treballs s'allargaran durant tot el dia

Adif està recollint dades per estudiar quines han estat les causes del descarrilament. Mentrestant s'ha retirat el material que ha quedat escampat a les vies. Els vagons, d'un tren de mercaderies de l'empresa Comsa, transportaven papers. L'incident ha provocat danys a la catenària, a la senyalització, a la via i al sistema de canvi d'agulles.

Adif calcula que no serà fins aquest divendres quan es podran acabar d'avaluar definitivament els danys i fer una previsió de restabliment de servei.

Anar al contingut