El rei Bhumibol Adulyadej va morir dijous als 88 anys
Bangkok

Tailàndia viu la primera jornada de dol per la mort del rei Bhumibol

Dol al carrer i als mitjans de comunicació: els funcionaris han de vestir de negre i les televisions emeten només documentals en blanc i negre de la vida del monarca difunt

RedaccióActualitzat

El regne de Tailàndia viu la primera de les jornades de dol nacional pel rei Bhumibol Adulyadej que va morir dijous als 88 anys, després d'un llarg regnat de set dècades.

Bhumibol ocupava el tron a Tailàndia des de l'any 1946. És l'únic rei que han conegut la majoria dels tailandesos, que el consideraven un ésser gairebé diví, símbol de la unitat del país i guia de la nació.

Milers de tailandesos han passat la nit concentrats davant de l'hospital Siriraj de Bangkok, on hi ha el cos del monarca fins que el traslladin aquest matí al temple de Buda Esmeralda del Palau Reial.

 

 

Tailàndia està de dol i el color negre s'imposa a carrers i comerços. Als edificis oficials oneja la bandera tailandesa a mig pal, els funcionaris han estat comminats a portar indumentària negra, i totes les televisions emeten en blanc i negre en senyal de dol.

El color ha quedat també desterrat de la premsa: les edicions digitals i de paper de tots els diaris nacionals es fan només en blanc i negre. Des d'ahir a la nit, la televisió tailandesa emet només documentals sobre la vida del rei Bhumibol

 

 

El dol durarà tot un mes i, en aquest temps, s'han cancel·lat totes les activitats festives i d'entreteniment, inclosa la popular festa de la lluna plena a l'illa de Koh Phangan, que atreu cada any milers de turistes.

Cerimònia funerària                                                                       

El fèretre de Bhumibol Adulyadej el traslladaran a mig matí de divendres fins al Palau Reial, on aquesta tarda començaran els ritus funeraris reservats a la família reial. El príncep hereu, Vajiralongkorn, presidirà la cerimònia.

Vajiralongkorn ha demanat passar un període de dol abans de ser proclamat rei i ocupar el tron. El fill del Bhumibol no compta amb el suport popular que tenia el seu pare.

Anar al contingut