Barcelona

Tabàrnia va néixer a Forocoches el 2013

El conegut fòrum és el cinquè del món amb més usuaris

RedaccióActualitzat

Tabàrnia va néixer l'agost del 2013 d'un usuari de Forocoches. Álex Marín, creador d'aquest fòrum -el cinquè del món amb més usuaris i el primer en llengua castellana- ho ha explicat al programa Popap, de Catalunya Ràdio:

"És cert, sí, es pot veure el tema on sortia la paraula, Tabàrnia, i la definició del que és. Jo tampoc em poso gaire en aquests temes i no estic al dia, però sí que va sortir d'aquí".

La idea de Tabàrnia va començar a córrer per Twitter el desembre passat entre els contraris al moviment independentista. La idea és que es constitueixin com una nova comunitat autònoma espanyola les comarques de Barcelona i Tarragona, on, segons al·leguen els seus promotors, els no independentistes van guanyar les eleccions del 21D.

Molts usuaris la consideren només una broma per fer de "mirall" dels independentistes.

Notícia relacionada: Tabàrnia es presenta amb Boadella de president i com a "gran mirall del separatisme"

Pics d'audiència pel procés

El procés independentista català i l'aplicació de l'article 155 han donat pics d'audiència a aquest fòrum creat el 2003 i conegut per diverses polèmiques. Segons Marín, el desembre passat van arribar als 160 milions de pàgines vistes, "amb dies amb pics exagerats".

Notícia relacionada: Els resultats de les proves MIR i EIR es filtren abans d'hora

Marín, que ha publicat el llibre "El motor del éxito: 35 claves para que tu idea triunfe", no pren partit políticament i assegura que és "neutre".

Des de Forocoches, usuaris es van organitzar per enviar pizzes als guàrdies civils i policies desplegats a Catalunya per l'1-O i que es van allotjar en vaixells i hotels. També en van enviar a la seu del PSOE, a Ferraz, en plena crisi del comitè federal després de la dimissió de Pedro Sànchez.

El seu creador també destaca altres vessants, com la mobilització per evitar un suïcidi.

Crítiques per misogínia

Sobre la sovint criticada misogínia dels usuaris, homes en un 95%, Marín recorda que ell no és el fòrum i es declara "feminista" i a favor de la igualtat. També afegeix, però, que "no s'haurien de crear guerres entre la gent".

Marín ha admès que, quan una dona entra al fòrum, on s'accedeix per invitació, hi ha "una mena de ritual que no és seriós" que consisteix a demanar-li "que ensenyi els pits per demostrar que és una dona". Segons ell, hi ha usuàries que ho han fet "i les han expulsat".

Un sol home darrere el negoci

Forocoches va néixer amb la idea de comentar el Renault Laguna que tenia Marín. De seguida, els temes "off topic" van agafar molt pes. Ara compta amb 760.000 usuaris registrats que publiquen, de mitjana, 250.000 missatges diaris.

Fins fa poc, darrere Forocoches només hi era ell:

"Fins fa un any era jo sol. Era l'home orquestra, que duia Forocoches i altres projectes. La majoria de processos estan automatitzats. El tema comercial l'he delegat."

El fòrum, d'estètica retro, factura 1 milió d'euros anuals i Marín no se'l vendria per menys de 100 milions d'euros

ARXIVAT A:
Xarxes socials InternetTabarnia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut