Austràlia

Sydney està amenaçada pels pitjors incendis des del 2001 a Austràlia

Les autoritats australianes han decretat avui l'estat d'emergència a l'estat de Nova Gal·les del Sud, al sud-est de l'illa, davant la progressió imparable de diversos incendis forestals. Els focs formen un front de més de 300 quilòmetres i ja han destruït prop de 200 cases i han causat la mort d'una persona. Sydney està amenaçada pels pitjors incendis des del 2001.

RedaccióActualitzat

Sydney està amenaçada pels pitjors incendis des del 2001. Cremen un centenar de focs que han afectat més 50.000 hectàrees. El govern de l'estat de Nova Gal·les del Sud, on es troba Sydney, ha declarat l'estat d'emergència. El desastre ecològic, causat per les altes temperatures i la sequera, ha destruït més de 300 cases i n'ha afectat 120 més.

Són els pitjors incendis a Austràlia en dècades i les previsions pronostiquen un perill sense precedents per a la població. Hi ha més de vuitanta focus actius, que des de dijous cremen l'estat de Nova Gal·les del Sud en un front que supera els 300 quilòmetres. Quinze dels incendis estan fora de control. A més, les condicions meteorològiques han empitjorat en les últimes hores amb una pujada de les temperatures i ratxes de vent de més de 100 quilòmetres per hora.

Shane Fitzsimmons, cap de Bombers de Nova Gal·les del Sud, ha explicat que "l'impacte en les zones poblades pot ser significatiu si les previsions es materialitzen i el comportament del foc és el que preveiem. Hem analitzat el millor i el pitjor dels escenaris, i en tots els casos es preveu que les flames s'estenguin al voltant de les Muntanyes Blaves i Hawkesbury aquesta setmana."

L'incendi més important és a les Muntanyes Blaves, a uns cent quilòmetres de Sydney. Pel que fa a la xifra de víctimes mortals, de moment només es coneix el cas d'un home de 63 anys que pot haver mort d'un atac de cor mentre protegia casa seva. El principal temor és que els tres fronts que continuen cremant sense control es converteixin en un de sol i s'acostin perillosament a la ciutat més gran i poblada d'Austràlia.

Les poblacions més pròximes a les flames ja han estat evacuades.

Margaret Kriwanek, una de les veïnes, diu que "els Bombers estan fent un gran treball, espero que ens salvin."

Les autoritats investiguen si, en aquest cas, el foc el podria haver provocat unes maniobres amb explosius de l'exèrcit que es van fer en una base prop de Lithgow, a les Muntanyes Blaves, dimecres passat, hores abans que comencés el primer incendi..

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut