Londres

Suspesos dos presentadors estrella de la BBC per trucades lascives a un actor britànic

Els presentadors de la televisió britànica Russell Brand i Jonathan Ross els han suspès de feina fins que una investigació conclogui la responsabilitat en què van incórrer per unes trucades de contingut lasciu que van fer a l'actor Andrew Sachs. Aquestes trucades han provocat més de 18.000 queixes dels telespectadors, i fins i tot la condemna del primer ministre britànic, Gordon Brown.

Actualitzat
Diumenge passat, el diari "Mail on Sunday" va publicar els missatges que durant el programa de ràdio de Brand els presentadors van deixar al contestador del veterà actor Andrew Sachs, de 78 anys, que es va fer molt popular, ja que va encarnar un cambrer d'orígen espanyol amb seriosos problemes per dominar l'anglès a la sèrie "Fawlty Towers". 

Els missatges feien bromes de mal gust sobre la néta de l'actor, Georgina Baillie, de 23 anys. En concret, Jonathan Ross va enregistrar al contestador aquestes paraules: "Russell s'ha 'tirat' la teva néta". I Russell va freplicar: "No és cert, no he fet res amb Georgina, oh, he provat que sé el seu nom, oh no... Això és un desastre. Penja, Jonathan, penja!."

Més tard, en el mateix programa, els dos presdentadors van tornar a la càrrega. Russell Brand va improvitzar una lletra d'una cançó que deia: "És veritat, Andrew, vaig tenir sexe amb la teva néta, però va ser de mutu acord i ella no tenia la regla. Amb tot el respecte, després li vaig enviar un missatge i li vaig demanar que és casés amb mi".

El programa es va emetre el 18 d'octubre, però fins fa tres dies havia passat desapercebut, ja que fins a la publicació de la història pel "Mail on Sunday" la BBC només n'havia rebut dues queixes.

A partir de diumenge, la BBC es va veure obligada a emetre un comunictat a causa de l'allau de queixes rebudes, i el presentador Jonathan Ross, el més ben pagat del país, va enviar un ram de flors a Anrew Sachs i una carta de disculpa, a diferència de Brand, el qual, segons l'actor, encara no li ha dit res.
Anar al contingut