Manifestació de suport a Teti davant l'Audiència el dimarts passat
Manifestació de suport a Teti davant l'Audiència el dimarts passat
Barcelona

Suspesa la pena de presó al veí de Berga acusat d'agredir un regidor del PP

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial de Barcelona ha decidit suspendre la pena d'un any de presó per al veí de Berga Sergi Rodriguez, "Teti". Fa uns mesos va ser condemnat per agredir un regidor del Partit Popular de la capital berguedana durant la Patum de l'any 2012. Com que no tenia antecedents, no havia de complir la pena, però, tot i així, la Fiscalia ho va exigir. 

Dimarts passat, la Fiscalia va demanar a l'Audiència de Barcelona que ordenés complir la pena d'un any de presó al jove de Berga que va ser condemnat per donar un cop de puny a un regidor del PP en les festes de la Patum, en entendre que no està penedit del que va fer.

A la secció 21a de l'Audiència es va celebrar una vista en la qual la Fiscalia es va oposar al fet que se suspengués la pena de presó imposada al jove, que va ser condemnat a un any de presó i a una multa de 1.060 euros, malgrat que podia beneficiar-se d'aquesta mesura de gràcia en estar mancat d'antecedents.

A la petició de la Fiscalia, s'hi va adherir l'acusació particular exercida per l'exregidor del PP de Berga Joan Antoni López.

El jove, Sergi Rodríguez, conegut a Berga com a "Teti", va ser condemnat a un any de presó per l'Audiència de Barcelona per un delicte d'atemptat a l'autoritat per propinar un cop de puny al cap al regidor del PP quan desfilava en una cercavila, al costat d'altres autoritats locals, amb motiu de les festes de la Patum del 2012.

Inicialment, la Fiscalia i l'acusació particular demanaven quatre anys i nou mesos de presó per al jove, encara que finalment li van rebaixar la petició de condemna a un any, per adequar-lo a la reforma del Codi Penal del 2015, que va reduir a entre un i sis anys les penes per agressions a membres de corporacions municipals.

Precisament, el ministeri públic va argumentar aquest dimarts que el condemnat ja es va beneficiar d'aquesta reducció de condemna, arran de la rebaixa que li va fer la Fiscalia, per la qual cosa creu que ara hauria d'entrar a la presó per complir íntegrament la pena d'un any de presó que se li va acabar imposant.
 

Anar al contingut