Gandesa

Suspesa la compareixença dels acusats de l'incendi d'Horta de Sant Joan

El jutge que instrueix l'incendi mortal d'Horta de Sant Joan ha suspès per segona vegada en deu dies la compareixença dels dos presumptes autors de l'incendi, Lorenzo Forner i Juan Antonio Paz, per escoltar les peticions de pena. Aquesta vegada ha estat per una argúcia legal de la defensa. De moment, el jutge només els imputa un delicte d'incendi forestal i no d'homicidi imprudent, com sí que fa per al responsable de l'operatiu d'extinció, Carles Font, conegut com a Delta 0.

Actualitzat
La Fiscalia, però, considera que als presumptes piròmans també se'ls han d'imputar els homicidis imprudents i hi ha presentat recurs.

En canvi, l'acusació particular d'algunes de les famílies dels cinc bombers morts a l'incendi, al juliol del 2009, ha rebutjat imputar Forner i Paz per un delicte d'homicidi imprudent perquè consideren que hi ha dos "tempos" diferenciats durant el foc. És per això que ha decidit demanar 20 anys de presó per a cadascun, la pena màxima per un delicte d'incendi forestal intencionat amb agreujant per gran extensió cremada i risc per a les persones.

"Creiem que Forner i Paz han d'anar a la presó per molt temps i així ho demanem, però la seva relació amb la mort dels bombers és mediata i indirecta", ha assegurat Simarro. Per contra, l'advocat també ha explicat que ja han demanat l'acusació de Delta 0 per cinc delictes d'homicidi imprudent, ja que, segons ha explicat, "estem convençuts que els bombers van morir perquè durant l'extinció Delta 0 no va ser ni eficaç ni eficient, no va fer el que havia de fer i és la causa directa de les morts".

La defensa de Delta 0 i la Fiscalia de Tarragona han anunciat que presentaran recurs contra la decisió de la jutge de Gandesa de separar en dues parts la causa per l'incendi d'Horta de Sant Joan, i de mantenir la condició d'imputat del cap de bombers com a responsable de cinc homicidis imprudents.

L'Audiència de Tarragona s'haurà de pronunciar els propers dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut