D'esquenes i amb el traductor al mig, els dos únics acusats que s'han presentat al judici pels aldarulls de Lloret de Mar del 2011 (ACN)
D'esquenes i amb el traductor al mig, els dos únics acusats que s'han presentat al judici pels aldarulls de Lloret de Mar del 2011 (ACN)
Girona

Suspès per incompareixença dels acusats el judici per una batalla campal a Lloret

Només dos dels vint turistes estrangers acusats han anat al judici, dos no han rebut la citació i la resta estaven declarats en rebel·lia. Els demanen 106 anys de presó en conjunt.

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts al jutjat penal número 3 de Girona havia de començar el judici als vint acusats d'haver iniciat els aldarulls que va haver-hi a Lloret l'agost del 2011, però s'ha suspès.

La suspensió és perquè la majoria d'acusats no hi ha anat. De fet, dels vint acusats estava previst que només hi anessin els 4 que estaven localitzats; els 16 restants ja estaven declarats en rebel·lia.

Però dels quatre només n'hi han anat dos, un alemany i un holandès. Els altres dos no han rebut la notificació i ara estan en cerca i captura.

Els incidents van començar a les dues de la matinada de l'11 d'agost, després que un problema tècnic amb l'aire condicionat va obligar a desallotjar la discoteca Colossos.

Tres hores de batalla campal

Va ser llavors que, segons l'acusació, la vintena d'acusats, tots turistes de nacionalitats francesa, alemanya, noruega, holandesa, ucraïnesa i suïssa, van barrejar-se amb els clients que sortien del local i els van incitar a llançar objectes a la policia.

 

La situació va derivar en una batalla campal que va durar més de tres hores, durant la qual va haver-hi destrucció de mobiliari urbà i robatoris a màquines expenedores, entre altres incidents. El balanç va ser de vint ferits, nou dels quals Mossos i agents de la Policia Local de Lloret.

El fiscal i la patronal de locals d'oci nocturn, Fecasarm, demanen entre dos i nou anys per a cadascun dels acusats, en total, 106 anys de presó. Els delictes que els imputen són atemptat a l'autoritat, desordres públics i robatori amb força.

Aldarulls previs i alarma ciutadana

L'agost del 2011 va ser especialment calent a Lloret a causa dels aldarulls al carrer causats per turistes amb actituds vandàliques.

Als incidents de la matinada del dia 11 s'hi van afegir els d'una altra nit quan patrulles de policia feien la ronda habitual a les 5 de la matinada per reclamar als locals nocturns que tanquessin i als turistes que marxessin.

Uns 400 turistes s'hi van negar i es van enfrontar als agents, llançant-los objectes i començant baralles entre ells. En aquesta primera nit d'aldarulls només va haver-hi un detingut, un ciutadà francès.

L'Ajuntament va ordenar el tancament de la discoteca Colossos pels problemes tècnics, i la calma va tornar als carrers, però un miler de veïns van manifestar-se el mateix dilluns 15 per reclamar un turisme de qualitat.

 

Anar al contingut