Logo de Ràdio Maria
Logo de Ràdio Maria
Roma

Suspès el programa de ràdio d'un capellà italià per dir que els terratrèmols són un "càstig diví"

L'emissora ha demanat disculpes als damnificats pels terratrèmols que s'hagin pogut sentir ofesos per les paraules de Giovanni Cavalcoli

RedaccióActualitzat

L'emissora catòlica Ràdio Maria ha anunciat la suspensió del programa del sacerdot italià Giovanni Cavalcoli, perquè va opinar que els recents terratrèmols al centre d'Itàlia són "un càstig diví" per l'aprovació de lleis com la de les unions civils homosexuals, entre d'altres.

Ràdio Maria va informar de la suspensió "immediata" del programa mensual del capellà per les seves declaracions sobre els sismes, "que no estan en línia amb l'anunci de la misericòrdia, que és l'essència del cristianisme i de l'acció pastoral del papa Francesc".

L'emissora, coneguda per les seves posicions d'extrema dreta, ha demanat disculpes als damnificats pels terratrèmols que s'hagin pogut sentir ofesos per les paraules de Cavalcoli.

Un oient va preguntar al teòleg si "les catàstrofes naturals com el terratrèmol poden ser conseqüència d'un poble i d'un legislador que fa lleis" com la de les unions gais, aprovades recentment a Itàlia, i que ha qualificat de "contràries a Déu".

Va ser llavors quan, després d'una reflexió, va respondre: "Es té la impressió que aquestes ofenses a la llei divina fan pensar que som davant, diguem, d'un càstig diví".

Les seves paraules van provocar indignació a Itàlia, ja que el país ha patit en els últims temps diversos terratrèmols que han devastat molts municipis, el més gran, de magnitud 6,5 en l'escala de Richter, diumenge passat, entre les regions de l'Úmbria i les Marques.

El 24 d'agost passat es va registrar un altre sisme que va destrossar localitats com Amatrice i que va causar 297 víctimes mortals i nombrosos danys materials.

El número dos de la Secretaria d'Estat del Vaticà, monsenyor Angelo Becciu, ha condemnat aquestes declaracions, ha demanat disculpes i les ha qualificat d'"ofensives per a creients i no creients", segons recull Ràdio Vaticana.

No obstant això, Cavalcoli es va reafirmar en la seva opinió en declaracions al programa radiofònic "La Zanzara" i va recomanar al Vaticà "repassar el catecisme".

Anar al contingut